JEDINSTVENA

Dok za neke od njih postoji logično objašnjenje, druge navike britanske kraljice Elizabete su potpuno banalne, jedinstvene, pa čak i smešne.

 

Mnogi od nas imaju različite navike koje drugi smatraju potpuno neobičnim, pa je takav slučaj i sa članovima kraljevske porodice, konkretno kraljice Elizabete.

navike kraljice elizabete

Svakodnevicu kraljice Elizabete, koja danas proslavlja svoj 95. rođendan, karakterišu unikatne i čudne navike.

Dok za neke od njih postoji logično objašnjenje, druge su potpuno banalne, jedinstvene, pa čak i smešne.

1. NIKADA ne putuje bez pakovanja svoje KRVI!

Sa njom na putovanja uvek kreće tim lekara koji je zadužen za brigu o njenom zdravlju. Osim toga, dužni su da u svakom trenutnku znaju koje su najbliže bolnice u gradovima koje posećuju, a sa sobom uvek nose veliku medicinsku torbu u kojoj se nalaze mobilni defibrilator, kao i ostalih instrumenata i aparata za hitnu medicinsku pomoć. Uz to, lekari svaki put sa sobom nose pakovanje kraljičine krvi, u slučaju da joj hitno zatreba transfuzija.

2. U palati je ZABRANJENO otvaranje prozora!

Naravno, to se ne odnosi na sve prozore, već one koji se nalaze sa prednje strane Bakingemske palate. Poenta je da palata u svakom trenutku izgleda perfektno, a otvoreni prozori mogu narušiti njen izgled.

3. Kraljica NE PODNOSI kocke leda!

Jedna potpuno neobična navika odnosi se na oblik leda koji se nalazi u kraljičinoj čaši. Naime, kraljica ne podnosi zvuk koji proizvode kocke leda i smatra da je mnogo prijatniji onaj koji prave ledene kuglice.

Upravo zbog toga navodno je proizvedena posebna mašina koja proizvodi led upravo u tom obliku.

4. Neobičan predmet uvek je u njenoj torbi

Dok većina dama u svojoj torbici nosi ogledalca, šminku i novac, kraljica Elizabeta dom nikada ne napušta bez jednog posebnog predmeta koji se uvek mora naći u njenoj torbi. Reč je o specijalno dizajniranom držaču za torbe koji podseća na udicu, a na koji se jednostavno i brzo može zakačiti torbica. Budući da u kraljevskoj porodici postoje tajne poruke koje se šalju upravo torbicama, kraljica na ovaj način izbegava slanje lažnih poruka, budući da, na primer, odlaganje torbe da pod znači da želi da napusti okupljanje na kom se našla. Na ovaj način nikada neće doći do zabune, a i rešenje za odlaganje stvari je veoma praktično i jednostavno.

5. Ne voli da vidi bradu i leptir mašnu kod muškaraca

Dok većina žena upravo ove detalje smatra izuzetno muževnim, kraljica Elizabeta ih vidi kao veoma iritantne. Upravo zbog toga muškarci u njenom okruženju uvek moraju biti sveže obrijani, a jedini izuzetak je njen unuk, princ Hari, na kog je pokušala da utiče, ali bezuspešno.

6. Svaka njena odevna kobinacija ima svoj redni broj

Svaka kombinacija koju je kraljica Elizabeta nosila ima svoj jedinstveni broj uz koji je naznačeno u kojoj prilici je nošena. Budući da kraljica voli jarke boje i klasičan stil odevanja, kombinacije mogu biti lako pomešane, a od velikog je značaja voditi računa da se ne pojavi dva puta zaredom na nekom događaju u istom autfitu, pa čak ni u istoj boji!

7. NIKADA ne jede supu, ali ni krompir

Naravno, ova jela nalaze se na meniju Bakingemske palate, ali nikada neće biti poslužena ukoliko je prisutna samo kraljica. Zaposleni u palati nikada se neće usuditi da kraljici posluže supu, a što se tiče krompira, kako kažu, nije da ga ne voli, već smatra da nije dobar za njenu dijetu.

8. Obožava maline, ali ih NIKADA ne jede u javnosti

Maline su kraljičina omiljena voćka, ali je nikada nećete videti da ih konzumira u javnosti. Zbog njihovih brojnih semenki vrlo lako se mogu zaglaviti između zuba, a to bi za kraljicu bilo potpuno neprihvatljivo. Kupine su zbog toga strogo zabranjene u palati, dok se krastavac i paradajz pre serviranja moraju detaljno očistiti od semenki.

9. Njene nove cipele uvek moraju biti DOBRO RAZGAŽENE (?!)

Iako se već godinama unazad uvek odlučuje za isti model istog brenda, kraljica ne želi da oseti neprijatnost potpuno nove, krute obuće, već će ih pre njenog prvog obuvanja, uvek dobro razgaziti služavka koja nosi isti broj kao i kraljica.

Izvor: Glossy