NOVI ZDRAV PROIZVOD

Vlasnici veganskog lanca „Globally Local“, u čijem se meniju nalaze burgeri od leblebije, kažu da im je cilj da naprave revoluciju u industriji brze hrane, a sudeći po reakcijama tržišta za sada im dobro ide.

 

Da, veganska hrana jeste skupa, ali ako ste u mogućnosti da sami proizvodite i proteine i razne mlečne alternative, veganstvo može čak i da vam se isplati. Predlog mogu biti burgeri od leblebije!

burgeri od leblebije

Od organizacije koja je donosila voće i povrće od lokalnih farmera, do visoko automatizovanog veganskog restorana brze hrane koji gostima služi biljne hamburgere i mlečne šejkove na biljnoj bazi, dovoljno je da prođe svega pet godina.

Dokaz za to je Globally Local, lanac veganske brze hrane iz Londona, čuven po Famous Burgeru napravljenom od leblebije. Ovaj svojevrsni omaž Big Meku beleži rekordnu prodaju u Londonu.

– Neverovatno je videti podršku za ono što radimo, videti šta se može dogoditi kada zajednica podrži veliku misiju i kompanije koje su spremne da promene svet na bolje. Naš tim je proveo pet godina razvijajući napredni koncept restorana brze hrane i vertikalno integrisani lanac snabdevanja koji pretenduje da napravi revoluciju u industriji brze hrane. Naše pametne kuhinje omogućavaju nam da budemo čak i pristupačniji od lanaca neveganske brze hrane – rekao je za LfPress jedan od vlasnika restorana Džejms Mekines.

Inače, ovaj lanac brze hrane ovih dana je u fokusu javnosti jer je postao prvi veganski restoran brze hrane koji je započeo trgovanje na berzi, i to u Severnoj Americi gde je početkom godine i otvoren prvi lokal očekujući do kraja 2021. višemilionsku ekspanziju širom Severne Amerike.

Izvor: Vinoifino.rs