PARA LEŽE, A ON LEŽI

Italijanska štampa radnika naziva „kralj odsutnih“, jer je oborio nacionalni rekord izbegavajući rad tokom punih 15 godina.

 

Zaposlenom u bolnici u kalabrijskom gradu Katancaro i dalje se redovno isplaćuje plata iako se na radnom mestu poslednji put pojavio 2005. godine.

kralj odsutnih

Italijanska štampa radnika naziva „kralj odsutnih“, jer je oborio nacionalni rekord navodno izbegavajući rad tokom punih 15 godina, prenosi Gardijan.

Policija kaže da je zaposlenom u bolnici mesečna zarada redovno isplaćivana i da je iznos njegovih nezarađenih plata narasla na iznos od 538.000 evra.

Neradnik-rekorder na posao u bolnici u gradu Katancaro, u Kalabriji, poslednji put je otišao 2005. godine.

Muškarac koji sada ima 67 godina, suočava se sa optužbama za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje i teško iznuđivanje.

Šest menadžera bolnice takođe je obuhvaćeno istragom zbog sumnje da su mu omogućili da izostaje sa posla, a da bude plaćen, što nije nezamisliv slučaj u italijanskom javnom sektoru.

U istrazi nazvanoj komično „Part Time“, policija je prikupila dokaze iz evidencije o prisustvu i platama, kao i izjave svedoka od kolega.

„Kralj odsutnih“ je, navodno, 2005. godine pretio direktorki bolnice da bi je sprečio da podnese disciplinsku prijavu zbog njegovog izostanka sa posla.

Direktorka je ubrzo otišla u penziju, a njegovo odsustvo nije se prekidalo jer novi direktor niti kadrovska služba nisu proveravali njegov slučaj, navodi policija.

Italijanska vlada je 2016. godine pooštrila zakon protiv onih koji često odsustvuju sa posla nakon što je u nekoliko policijskih istraga otkriveno da takvih u javnom sektoru ima mnogo.

Izvor: RTS