SNALAŽENJE U KRIZI

Na hektar i po zemlje, zajedno sa partnerima, Krespi uzgaja milion i po puževa, a da bi bolje rasli, pušta im se muzika Verdija i Pučinija.

 

Martino Krespi, vlasnik poznate milanske agencije koja je do pandemije kovida-19 organizovala superluksuzne prezentacije, preorijentisao se na uzgoj puževa, piše list „Hafington post“, u reportaži o čoveku koji je zbog pandemije izgubio ceo posao koji mu je donosio prihod od 6 miliona evra godišnje. Verovali ili ne, ali muzika Verdija i Pučinija pospešuje taj njegov novi biznis!

muzika verdija

Njegova agencija je do prošle godine organizovala događaje kao što je filmski festival u Veneciji, predstavljanje luksuznih brendova kao „Bulgari“, „Rinašente“, milanskog sajma nameštaja i slično, ali je sa pandemijom kovida-19 svako takvo okupljanje zakonom zabranjeno, a njegov posao je došao do nule.

„Ponekad i nevolje mogu da se transformišu u nešto novo i uspešno. Umesto da sedim kući i očajavam, prihvatio sam ponudu prijatelja i krenuli smo u uzgoj puževa“, kaže novopečeni zemljoradnik.

Na hektar i po zemlje, zajedno sa partnerima, uzgaja milion i po puževa, a da bi bolje rasli, pušta im se muzika Verdija i Pučinija.

Italija je prva u Evropi po proizvodnji puževa, ispred Španije i Francuske. To je delatnost u velikom usponu, koja raste brzinom od neverovatnih 320 odsto.

Uzgoj puževa je zdravi odgovor za one koji žele na trpezama životinjske proteine, ali uz minimalan rizik zagađenja okoline. „Želim da puževe kao hranu učinim kul“, kaže Martino Krespi.