PUNJENE KRMENADLE

Krmenadle punjene šunkom i kačkavaljem uz dodatak šampinjona sigurno ne bi bile toliko ukusne da se u njihov nastanak nisu umešali crveno vino i konjak. Ova alkoholna pića daju im poseban šmek.

punjene krmenadle

Sastojci:

4 deblje svinjske krmenadle
4 kruga šunke
4 parčića tost kačkavalja
50 grama putera
2 kašike mešavine začina
50 mililitara crvenog vina
50 mililitara konjaka
peršun
100 grama svežih šampinjona
3 oljuštena krompira
1 češanj luka
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U tiganju sa rastopljenim puterom pržimo češanj luka. Kada pusti aromu, vadimo luk, a u istom tiganju pržimo listove šampinjona. Posolimo, pobiberimo i poprskamo mešavinom začina. Dodamo vino, konjak i iseckani peršun. Kada tečnost ispari, sklonimo sa šporeta.

Zasečemo krmenadle po dužini formirajući džepove. Unutrašnjost krmenadli poprskamo mešavinom začina i stavimo po jedan krug šunke i po parče tost kačkavalja. Zatim džepove dopunimo filom i tiganja. Svako parče aluminijumske folije premažemo puterom, stavimo krmenadlu i uvijemo. Keramički sud premažemo uljem. Sipamo 100 mililitara vode, stavimo krmenadle u foliji i pečemo 40 minuta na 200 stepeni.

Prethodno oljušteni krompir isečemo na duguljastu parčad i pržimo u tiganju sa većom količinom zagrejanog ulja.

Punjene krmenadle stepenasto ređamo na jednu stranu činije za serviranje. Ispržene krompire serviramo na list zelene salate na činiji. Dekorišemo sa dva šeri paradajza i grančicom mirođije.

Prijatno!