NE SAMO YOUTUBE

Zarada preko Tvitera je nova opcija o kojoj razmišlja vlasnik ove popularne društvene mreže kako bi razgranali korisničku mrežu čiji je plava ptičica zaštitni znak.

 

Džek Dorsi i ekipa iz Tvitera konstantno razmišljaju o načinima na koje mogu povećati broj korisnika, ali i unovčiti popularnost i trenutnu veliku korisničku bazu te mreže. Među potencijalnim novim opcijama već neko vreme spominje se mogućnost pokretanja grupa, kako bi se povezali korisnici s istim interesima poput sporta, muzike i slično, ali i dve opcije zahvaljujući kojima bi korisnicima bila omogućena zarada preko Tvitera.

zarada preko tvitera

Jedna od tih opcija su tzv. super pratioci, odnosno pretplata na mrežu i profile s kojom bi pratioci dobili nekakav ekskluzivan sadržaj koji ne bi bio dostupan onima koji neće plaćati pretplatu. Druga takva opcija trebalo bi svim korisnicima Tvitera da omogući davanje napojnice osobama koje prate i čiji rad cene. Zahvaljujući jednoj korisnici te mreže, ove nedelje saznali smo kako bi trebalo da izgleda opcija davanja napojnice korisnicima Tvitera.

Na profilu te društvene mreže, levo od opcija za praćenje, notifikacija i ikone tri tačkice (klikom na nju otvaraju se nove opcije na ovoj mreži) trebalo bi se pojaviti ikona novčanica. Klikom miša, odnosno dodirom prsta na ekranu telefona i tableta po toj ikoni, pojaviće se popis nekoliko platformi putem kojih će se moći platiti korisnicima. Među njima nalazi se i aplikacija Cash App (čiji je CEO šef Tvitera Dorsi) potom Bandcamp, Patreon, PayPal i Venmo.

Osim na samom Tviteru, ova kompanija priprema i sličnu mogućnost davanja napojnice i unutar svog konkurenta Clubhouseu – Twitter Spacesa.

Iz Tvitera o novim opcijama još ćute tako da nije poznato kada bi na korisničke profile mogli dodati opciju plaćanja napojnice, a nije poznato hoće li ta opcija biti dostupna svim korisnicima ili samo nekim popularnijim, s većim brojem pratilaca.

Izvor: B92.net