Podeli dobar sadržaj sa prijateljima:

OSTAVITI ZA KASNIJE

Bušenje ušiju tek rođenin bebama nije dobra ideja. Kako su bebe nepredvidive i teško ih je konrolisati, postoji mogućnost da se povrede pokušavajući da skinu minđuše.

 

Američka akademija za pedijatriju savetuje roditelje da pričekaju da njihova deca napune najmanje šest meseci pre nego što im se obavi bušenje ušiju.

bušenje ušiju

Iako roditelji često raspravljaju o ovoj odluci, možda je najbolje opcija da to prepuste deci kada odrastu, piše Bright Side.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi bilo dobro da se sa bušenjem ušiju ipak sačeka.

Mogle bi da se povrede

Bušenje ušiju nije potpuno bezbolno, bez obzira na godine starosti. Kod nekoga će nakon bušenja uho postati crveno i veoma osetljivo.

Nakon bušenja ključno je da se minđuše ne skidaju neko vreme. Međutim, bebe je teško kontolisati, pa u pokušaju da ih skinu, mogu da se povrede. A, ako budu uspele da ih skinu postoji opasnost i od gutanja.

BioBalsam krema za apsces rane fisure fistule opekotine

Postoji rizik od infekcije

Čak i ako se radi sa svim merama predostrožnosti, bušenje ušiju kod beba uvek predstavlja rizik od razvoja infekcije. Bol, iscedak i otok mogu da se pojave ako se uho ne očisti prema uputstvima stručnjaka. Takođe, važno je napomenuti da se minđuše ne skidaju najmanje šest nedelja od trenutka kada su stavljene.

Bolje je da odluku donesu sami

Možda je bolji izbor da prepustite detetu da samostalno donese ovu odluku kada odraste i kad je u mogućnosti samo da se brine za svoje probušene uši prema savetima koje je dobilo od stručnjaka.

Izvor: N1

Podeli dobar sadržaj sa prijateljima: