MODERNA PEPELJUGA

Samo još da stavim sjaj za usne, pomisli moderna Pepeljuga i već izvlači karmin četkicom, uglovima njenih nežnih usana. Mhmmm…

 

Ela, Lela, Sanela. Njeno ime bilo je… I…a. O, zar je to važno i bitno?

moderna pepeljuga

Otvorila je profil na profilu svog smart telefona.

O sebi kaže da je moderna princeza, da ima dvadeset godina, da izgleda fensi, što bi se žargonskim rečnikom reklo, što mršavije, onako šlang, mršavica kao manekenka na pisti za „Vogue“!

A njeno stvarno ime je I…a. O, zar je to važno.

A njen princ nije na belom konju, možda, u belom BMW automobilu, jer oglas je bio limitiran, poruka tarifirana na 1,20 din.

– Matorci, oženjeni, stop! Mlađi, do 28 godina.

I, eto ga! Ko? Pa, dečko! Njen princ! A, gde!? O, zar je to važno.

Naselje, Kaluđerica, Novi Beograd blok B, lamela stambena zgrada, naselje u Leskovcu. Ili ona zgrada u Lazarevcu!? O, zar je to važno?

– Samo još da stavim sjaj za usne! – pomisli moderna Pepeljuga.

I već izvlači karmin četkicom, uglovima njenih nežnih usana. Mhmmm. Ogleda se o aparat mobilnog telefona, škljocne i jedan selfi, za usput.

Kreće u život, u randevu, sa njenim princem.

Haljina bela, steznik, mider, da joj stegne kukove i salce, strije što je nabacila, koji kilogram više, od brze hrane, u palačikarnici gde radi. Gde dolazi i njen princ u kupljenom belom BMW-u i belom džemperu, ležerno prebačenom preko majice, ako zasveži, pa da pokrije svoju prvu ljubav, pepeljugu koju je startovao preko četa i nakon vermuta ili dva odlaze u krevet.

Ne, ona nije sa njim izgubila nevinost, mnogo pre toga je to učinila. Pogađate: brza hrana, brza lova, brza ljubav…

I spada joj prvo jedna, bela baletanka, cipelica, pa druga, i ona zariva noktiće, sveže manikirane i ofarbane u belo. Valjda da svome princu da do znanja koliko je čedna dok je uzima i pozadi, jer ona baš tako voli.

I tako su živeli srećno, do kraja ovozemaljskog života.

Ova ljubavna priča ima srećan kraj. Više se nisu videli. Kartica njenog pripejd broja za smart telefon polomljena je i završila je u kanti za đubre, ispred palačinkarice gde je radila.

Dugo je još sređivala utiske, a troje kolegenica koje su joj se divile i tobože njenom ljubavnom uspehu i sreći sa princem, u kupljenom belom BMW-u, a zavidele i pakostile, bile su tako ružne, što su modernoj pepeljuzi zavidele baš u svemu.