PUNJENE JAGNJEĆE GRUDI

Za sve ljubitelje jagnjećeg mesa, preporuka ovog vikend ručka su punjene jagnjeće grudi. Potrebno je malo više strpljenja, truda i vremena oko ovog jela, ali se sve to na kraju više nego isplati.

jagnjeće grudi

Sastojci:

1 kilogram jagnjećih grudi
1 kilogram spanaća
1 jaje
1 glavica crnog luka
100 grama krugova šunkarice
pola kašike majorana
5 kriški hleba
100 mililitara mleka
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Hleb iskidamo na parčad, stavimo u sud i prelijemo mlekom. U šerpu sa provrelom i posoljenom vodom stavimo spanać da se obari. Glavicu crnog luka sitno isečemo i propržimo u tiganju na zagrejanom ulju.

Obarene listove spanaća procedimo, sitno isečemo i stavimo u veći sud. Dodamo ispržen luk, omekšali hleb, majoran, sitno isečenu šunkaricu, jaje, posolimo, pobiberimo i mešamo žicom za mućenje dok se sastojci ne sjedine.

Jagnjeće grudi isečemo na tanju parčad. Parčad mesa istanjimo kuvarskim čekićem i poređamo ih na dasku za sečenje preklapajući ih jednim delom tako da dobijemo ravnu površinu za rolovanje. Na meso nanesemo fil iz suda i uvijemo u rolat.

Rolat uvijemo u parče aluminijumske folije, poprskamo uljem i učvrstimo kuvarskim koncem. Stavimo rolat u nauljenu tepsiju i sipamo 300 mililitara vode. Pečemo dva sata u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

Činiju za serviranje ukrasimo listovima crvene blitve. Na jednu stranu činije poređamo parčad rolata, a na drugu stranu serviramo prethodno obarenu mešavinu povrća.

Prijatno!