ČOKOLADNE VANILICE

Sjajni starinski kolač, vanilice, mogu biti i čokoladne! Osvežite tradiciju i dodajte čokoladu svojim klasičnim vanilicama.

čokoladne vanilice

Sastojci:

250 grama putera
7 kašika šećera
200 grama mlevenih badema
200 grama brašna
1 limun
2 kesice vanil šećera
200 grama marmelade od višanja
100 grama čokolade za kuvanje

Način pripreme:

U veći sud stavimo brašno, puter, vanil šećer, šećer i mlevene bademe. Zatim u sud sitno izrendamo koru limuna i umesimo sastojke rukom. Produžimo da testo mesimo na radnoj površini.

Od testa oblikujemo loptastu formu. Na pobrašnjenoj radnoj površini od testa razvučemo koru. Pomoću kalupa od kore vadimo okrugle forme. Forme poređamo u tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pripremamo preliv.

Čokoladu izlomimo na parčad i stavimo u šerpicu na šporetu da se topi. Sipamo i malo ulja da čokolada dobije sjaj. Polovinu ispečenih vanilica sa jedne strane potopimo u čokoladni preliv i ređamo ih na parče aluminijumske folije okrenute sa čokoladnom stranom na gore.

Preostale vanilice premažemo marmeladom od višanja. Na njih stavimo vanilicu sa stegnutim čokoladnim prelivom. Pomoću cediljke na jednu polovinu vanilica nanesemo šećer u prahu i serviramo ih na tanjir.

Prijatno!