SUSRET SA SVEVIŠNJIM

Bog nam daje blagodatni dar koji nas jednostavno osposobljava da možemo trpeti mnoge mučne situacije u životu.

 

Da li je Bog u vašem životu samo u nedelju ujutru ili svako jutro i svakog dana u nedelji? Da li Ga puštate samo u određene delove svog života ili je ceo vaš život dostupan i otvoren Gospodu? Da li biste Mu dozvolili da prekine i zaustavi vašu zabavu?

bog u životu

Mi mislimo da je potrebno da pustimo Boga u svaki deo svog života. Mogli bismo imati prisan i intiman kontakt sa Bogom i nadam se da razumete, koliko je to vredno. Dobra vest je sam Gospod došao u vrlo blizak kontakt sa nama – On je i napravio da taj kontakt bude tako prisan, tako da ne moramo otići u neki specijalan prostor kao što je crkva, da bismo susreli Boga.

Vi Boga susrećete u sebi. Sa Bogom možete biti kad god želite u svom duhu, na svakom mestu, u svako vreme. Sa Njim možete pričati i moliti mu se za pomoć u vezi svega što vam potrebno.

Bog i želi da vi budete bliski sa Njim. Za nas nema ničeg lepšeg i više ispunjavajućeg od Božijeg prisustva. Kada imamo blisku vezu sa Bogom, kada mu se obraćamo za sve što nam se dešava, uznemirava nas i pravi nam prepreke, onda On bije naše bitke.
Zar ne bi bilo rasterećujuće da vidite, osećate i znate da Bog bije vaše bitke, a da vi možete da se više odmarate od problema i napetosti?

KAKO SE TREBA POSTAVITI?

U Bibliji, Drugoj knjizi dnevnika, poglavlje 20, čitamo stih 3; ”…a Josafat se uplaši”. Kada imamo probleme, potpuno je prirodno da se javi strah, ali to ne znači da treba da podlegnemo strahu, da živimo sa njim tako da nas kontroliše. Gospod želi da naš fokus i pogled budu upravljeni ka Njemu i da idemo napred, čak iako se plašimo da uradimo to što treba da uradimo.

Osetivši strah, Josafat je učinio jedinu ispravnu stvar, stih 3; ”…i obrati lice svoje da traži Gospoda, i oglasi post po svoj zemlji Judinoj.” Nije otišao da traži prijatelje, nego je odlučio da traži Gospoda i moli Ga za pomoć, pita Ga za savet.

Tako i mi treba da naučimo svoj um, da svaki put kad smo u nevolji, automatski reagujemo tako da ne pitamo nikoga za savet, nego da prvo pristupimo Bogu, saopštimo Mu svoj problem i zamolimo za pomoć.

Uslovite sebe da odmah tražite Boga i Njegovu pomoć, da vidite kakav je Njegov odgovor na situaciju koja vas muči.

Kako znamo da nam Bog daje odgovor na molbu? Kao prvo i najznačajnije, možda nam daje blagodatni dar da prebrodimo situaciju ili da je trpimo, ako još nije moguće da se promeni. Ne znam da li smo dovoljno svesni da nam Bog mnogo puta daje blagodatni dar trpljenja situacije u kojoj smo se zatekli i koju ne možemo lako da promenimo, dar koji nas jednostavno osposobljava da možemo trpeti mnoge mučne situacije u životu. Tako Gospod čini da vam bude lako, nešto što nekom drugom izgleda gotovo nemoguće.

Kada tražite pomoć od Boga za vaše teškoće i izazove, dolazi vam i mir u vezi toga što bi trebalo ili ne bi trebalo da učinite. Samo pratite mir i ne činite stvari zbog kojih ne osećate mir.

Bog daje i Božanske susrete, kada upoznajete pravu osobu u pravo vreme, koja ima mogućnost da vam otvori prava vrata.

Kad se molimo i vapimo za Bogom, On nam daje pomoć koje nismo ni svesni i natprirodno za nas postaje sasvim prirodno, tako da ni ne realizujemo šta se dešava. Kad vapimo za Bogom, On nam upravlja stope i usmerava naš život, daje nam milost i blagoslove, ali se vremenom naviknemo na to i ne primećujemo kao nešto izuzetno, iako jeste izuzetno.

Ako ne osećate da vam Bog šalje pomoć i odgovore, počnite da čitate Sveto Pismo.

Važno je započeti sa slušanjem Božije reči, koja je tu zapisana i tu ćete je čuti. To je deo vaše privilegije, privilegije nekoga ko može imati blisku vezu sa Bogom. Hristos nije umro na krstu da bismo imali razna nedostižna pravila ponašanja, koja ne možemo da pratimo. Hristos je umro i vaskrsao da bismo mi imali intiman i najbliži mogući kontakt sa Bogom kroz Hrista.

Probajte da se fokusirate na kontakt sa Njim, a Bog će se pobrinuti za mnoge druge stvari u vašim životima.

Izvor: Svetatrojicaroterdam.com