BEZ KRCKANJA

Osteopatija je slična kiropraktici, ali je reč o suptilnijoj i nežnijoj tehnici tretiranja organa u kojoj nema škljocanja ni krckanja.

 

U Srbiji odavno već postoje razne alternativne medicinske metode koje služe kao dopuna zvaničnim načinima lečenja. Velika većina vas sigurno zna za ajurvedu, akupunkturu, kvantnu medicinu, kiropraktiku i homeopatiju. Ali, da li vam je poznata osteopatija? Ovaj vid lečenja zvanično je priznat u Srbiji od 2018. godine.

osteopatija

„Kad sam dolazio iz Milana 2015. godine, imao sam tu ideju da se ona u Srbiji pojavi, predao sam uput i kratko je trajalo, oko tri godine. Slično je kiropraktici, ali kiropratktika ima te invazivnije tehnike, odnosno škljocanje, dok sve osteopate imaju alternativne tehnike koje su mnogo suptilnije, mnogo nežnije“, kaže Dragan Anđelković, koji već 30 godina koristi osteopatsku medicinu u lečenju pacijenata, za TV Prva.

Osnovni princip osteopatije je taj da svaki organizam ima sposobnost samoregulisanja i samoizlečenja, a to ponekad, kaže Anđelković, lekari zaboravljaju.

Sweden bitter - originalni Šveden biter

Ovom metodom moguće je „nameštanje“ želuca, bešike, regulisanje bolova u leđima, kolenima, ramenima, kukovima, glavobolje, problema sa vilicom, hroničnog umora…

„Prvi nivo osteopatije je ta strukturalna osteopatija koja liči i podudara se sa kiropraktikom. Drugi nivo se zove visceralna osteopatija, ona koja se brine o tretiranju (nameštanju) unutrašnjih organa – materice, bešike, debelog creva, bubrega, jetre i najviše u poslednjih godinu dana želuca. Postoji i kranijalna osteopatija, to je zadnji nivo i odnosi se na glavu. To su glavobolje, ali može da se desi da se poremeti aktivnost leve i desne hemisfere mozga, koji utiče na sve naše aktivnosti“, objašnjava Anđelković.

Prema njegovim rečima, osteopatija ne tretira isto osobu od 90 ili recimo osobu od 50-60 kilograma.

Izvor: B92.net