BELI ROLAT SA MLADUM LUKOM

Rolat sa mladim lukom iz ovog recepta može da posluži kao savršeno predjelo. Iskoristite sezonu mladog luka i priuštite sebi ove slasne slane zalogaje.

rolat sa mladim lukom

Sastojci:

6 kašika brašna
2 veze mladog luka
6 jaja
200 mililitara kisele pavlake
200 grama krem sira
100 grama majoneza
pola kašike mešavine začina
200 grama kačkavalja
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. U sud sa žumancima dodamo pola kašike mešavine začina i promešamo žicom za mućenje. Dodamo 200 mililitara kisele pavlake i promešamo. Belanca posolimo i izmutimo mikserom.

U sud sa žumancima dodamo brašno i promešamo. Zatim dodamo izmućena belanca i mešamo dok se smesa ne sjedini. Testo nanesemo u veću pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Mladi luk sitno isečemo i stavimo u sud. Dodamo krem sir i promešamo. Zatim dodamo majonez, posolimo, pobiberimo i mešamo dok se fil ne sjedini.

Izvadimo ispečenu koru iz tepsije, prevrnemo je na vlažnu kuhinjsku krpu i zajedno sa krpom uvijemo u rolat. Kada kora omekša izvadimo je iz krpe i premažemo filom po celoj površini. Filovanu koru uvijemo u rolat. Rolat premažemo majonezom. Na rolat sitno izrendamo kačkavalj.

Isečemo rolat na parčiće koje, stepenasto i u krug, serviramo na tanjir. Dekorišemo grančicom mirođije i čeri paradajzom na sredini tanjira, a parčiće rolata dekorišemo kečapom.

Prijatno!