TELETINA SA TIKVICAMA

Ukoliko nekoga želite da iznenadite specijalitetom koji će ga oboriti s nogu, predlažemo da to bude teletina sa tikvicama. Ovo lagano jelo kojem za spremanje ne treba mnogo truda ni muke odlično je u letnjim danima.

teletina sa tikvicama

Sastojci:

800 grama telećih šnicli od buta
2 tikvice
2 paradajza
100 grama putera
2 goveđe kocke za supu
2 češnja belog luka
1 kašika mešavine začina
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Šnicle istanjimo kuvarskim čekićem, posolimo i pobiberimo. Tikvicama odsečemo krajeve i isečemo na kocke. Paradajze oljuštimo i isečemo na kriške. U šerpu sa vodom, na šporetu, stavimo kocke za supu. U tiganju na zagrejanom ulju pržimo šnicle. Kada šnicle porumene s obe strane, u tiganj sipamo oko 300 mililitara supe.

U drugom tiganju na zagrejanom ulju pržimo isečene tikvice. Dodamo isečen beli luk, posolimo, pobiberimo, dodamo mešavinu začina i promešamo. Kada tikvice omekšaju, u tiganj dodamo kriške paradajza i sipamo preostalu supu. Zatim dodamo šnicle. Crvenu papriku isečemo na tanku duguljastu parčad. Na jednu stranu tanjira serviramo prethodno pripremljen pire krompir. Kada tečnost ispari, sklonimo tiganj sa šporeta. Na tanjir serviramo prvo povrće iz tiganja, a na njega poređamo šnicle.

Prijatno!