ŠNICLE SA AJVAROM I KOBASICAMA

Šnicle sa ajvarom i kobasicama su gurmanska čarolija koju ćete uvek poželeti da spremite za specijalne prilike i goste koji će biti iznenađeni prizorom na tanjiru, diviti se vašem umeću i zadovoljno otići kući punog stomaka.

šnicle sa ajvarom

Sastojci:

100 grama ajvara
1 par tankih dimljenih kobasica
4 svinjske šnicle
200 mililitara kisele pavlake
peršun
2 skuvana jaja
2 kašike mešavine začina
1 ljuta zelena paprika
150 mililitara belog vina
1 kašika gustina
1 češanj belog luka
200 grama svežih šampinjona
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Kobasice isečemo na polovine a zatim na polovine po dužini. Ljutu papriku, peršun i češanj belog luka sitno isečemo.

Prvu šniclu posolimo, pobiberimo, nanesemo mešavinu začina, prekrijemo najlonskom folijom i istanjimo kuvarskim čekićem. Na isti način pripremimo sve šnicle, savijemo ih na polovinu i ostavimo da upiju začine.

Skuvana jaja isečemo na četvrtine. Otvorimo prvu šniclu, premažemo je ajvarom i na sredinu stavimo dva parčeta kobasice i dve četvrtine jajeta. Savijemo krajeve šnicle ka unutrašnjosti, uvijemo u rolat i učvrstimo čačkalicama. Na isti način pripremimo sve rolate.

Svaki rolat uvaljamo u brašno i pržimo u tiganju u većoj količini zagrejanog ulja. Šampinjone isečemo na listove. Ispržene rolate stavimo na činiju.

Na preostaloj masnoći u tiganju pržimo isečenu ljutu papriku, dodamo mešavinu začina, sipamo belo vino i kada sos provri, vratimo rolate u tiganj. Prelijemo preostalim vinom i poklopimo tiganj.

U drugom tiganju na zagrejanom ulju pržimo isečene šampinjone. Dodamo isečen beli luk, peršun, posolimo i pobiberimo. Rolate u tiganju okrenemo i dodamo propržene šampinjone. Poklopimo tiganj i ostavimo sadržinu da se dinsta 20-ak minuta.

Izvadimo rolate iz tiganja i stavimo na tanjir. U sud sa pavlakom dodamo gustin i promešamo žicom za mućenje. Zatim pavlaku dodamo u tiganj i promešamo. Kada sos dobije potrebnu gustinu sklonimo tiganj sa šporeta.

Rolatima odstranimo čačkalice i isečemo ih na polovine. Na jednu stranu tanjira serviramo prethodno skuvanu mešavinu povrća, a zatim na tanjir serviramo polovine rolata. Prelijemo sosom iz tiganja i dekorišemo grančicom mirođije.

Prijatno!