PROJEKAT S DOMAĆIM GLUMCIMA

U bioskope širom sveta uskoro stiže australijski film „Here be Dragons“, koji je sniman u Beogradu i gde glavne uloge imaju glumci iz Srbije.

 

Priču filma „Here be Dragons“ nosi Dejvid Lok, a pored njega se pojavljuju u velikim ulogama Marija Bergam, Zoran Pajić, Svetislav Bule Goncić, Slobodan Beštić, Ana Sofrenović i drugi.

here be dragons

Film je snimam od decembra 2019. do marta 2020, kad je počela korona. Nakon povratka iz Beograda ekipa je morala u karantin, ali su, kako saznajemo, uspešno priču priveli kraju.

Zoran Pajić otkrio je nedavno da je na ovom projektu napravio svoju najdražu rolu dobroćudnog policajca Danijela.

– Imam ulogu na engleskom jeziku. Imam osmeh koji me usmerava na te uloge dobroćudnih ljudi… Šta ću? – kroz šalu kaže Pajić i dodaje da je uživao snimajući australijski film jer je produkcija na vrhunskom nivou.

– Snimali smo u Beogradu i ljudi iz produkcije su oduševljeni lokalnim saradnicima, od običnih radnika do glumaca. Takva situacija mi se stalno ponavlja kada sam deo inostrane ekipe. Rejf Fajns i Džesika Leng su oduševljeni našim ljudima.

Pajić je već imao internacionalno iskustvo igrajući u filmu „Koriolan“ sa Rejfom Fajnsom i u američkoj seriji „Predstraža“, koji su snimani u Beogradu.

O novom film, osim kastinga, nema puno podataka u IMDB bazi. Glavni junak priče je momak iz Bosne koji dolazi u Srbiju da se osveti zbog zločina u ratu, ali boravkom u Beogradu shvata da prošlost moramo ostaviti iza sebe. Film je antiratni i verovatno ga čeka dug festivalski život.

– Ulogu sam dobio na kastingu. Glumim na engleskom jeziku. Sjajno je bilo snimati sa ekipom iz Australije. Nemamo još informaciju kad će film i gde biti prikazan – kaže Goncić.

Reditelj filma „Here be Dragons“ je Elister Njuton Braun, kome je ovo prvi veliki film, a iza sebe ima tri kratka ostvarenja.