KORISNI SAVETI

Kako je dnevna soba prostorija u kojoj se provodi najviše vremena, uređenju ovog dela stana treba posvetiti posebnu pažnju kako bi vam boravak u njoj bio što prijatniji.

 

Sigurno ste i sami mogli da osetite razliku u energiji kod stanova čije su dnevne sobe bile lepe uređene od onih u kojima je vladao haos i neorganizovanost.

uređenje dnevnog boravka

U nastavku vam dajemo nekoliko ideja koje će učiniti da vaš dnevni boravak zablista i dobije moderan izgled:

Izbor boja

Odabir boja treba da napravi mirnu i opuštajuću atmosferu u vašem dnevnom boravku. Neke od preporuka boja koje mogu biti zgodne su nežno roza, bež, bela, mint zelena, svetlo siva. Ove boje spadaju u neutralnije i daće vašem boravku odgovarajuću ambijent sa kojim se vrlo dobro mogu kombinovati i druge boje. Bela boja i generalno svetliji tonovi imaju određenu dozu minimlizma i nežnosti i čine da dom izgleda moderniji i elegantniji.

Izbor nameštaja

Osim estetike i samog izgleda nameštaja koji nas odmah može privući uvek imajte na umu i funkcionalnost svih komada nameštaja koje ćete ubaciti u ovu centralnu prostoriju vašeg doma. Za male nekretnine biće dovoljan običan dvosed i po potrebi tabure i fotelja ali ako ste vlasnik velikog stana glomazna garnitura će se sasvim lepo uklopiti i upotpuniti prostor. Ukoliko ste trenutno u procesu kupovine stana na sajtu DIVIS nekretnine možete pogledati veliki broj oglasa i pronaći nekretninu čiji ćete boravak kasnije sa uživanjem da uređujete.

Elegantni lusteri

Stakleni i luskusni lusteri na sredini dnevnog boravka sigurno neće proći nezapaženo. Osim uloge osvetljenja koju imaju njihov sofisticiran izgled učiniće da vaša dnevna soba izgleda mnogo elegantnije i modernije. Prilikom odabira lustera gledajte da se oni uklope u celokupan stil koji je dominantna u boravku.

Sobna biblioteka

Ukoliko vam prostor to omogućava, pretvaranje jednog zida dnevne sobe u zid sa knjigama daće posebnu estetsku notu vašem boravku.

Spušteni plafon

Moderan izgled domu daće i spušteni plafon koji će dnevni boravak učiniti neobičnim i modenim.

Biljke oplemenjuju prostor

Biljke u domu nisu samo deo dekoracije, one se posmatraju kao deo prirode koji ste uneli u vaš životni prostor. I njima treba posvetiti dovoljno pažnje i odabrati one koje će se uklopiti u enterijer vašeg dnevnog boravka ali i koje su lake za održavanje i spadaju u one koje će pomoći da se pročisti vazduh.

Detalji upotpunjuju

Svaki dnevni boravak izgledaće toplije ukoliko ga obogatite i sa ponekim detaljem. Porodične fotografije, neobične jastučnice, suveniri sa putovanja, umetničke slike ili fotelje modernog izgleda i drugi elementi daće posebnu notu vašem domu i oplemeniti boravak u njemu.

Dnevna soba je mesto za uživanje i okupljanje porodice nakon radnog dana. Uredite je tako da ona bude prijatna kako za oko tako i udobna za provođenje vremena u njoj.