ŠNICLE U SOSU OD KAPARA

Šnicle su šnicle, ali je ovde sos vrhunski! Šnicle u sosu od kapara su pravo gastronomsko čudo, kojem ne treba mnogo vremena za pravljenje, a svaki minut proveden uz šporet isplati se višestruko.

šnicle u sosu od kapara

Sastojci:

4 šnicle od svinjskog buta
1,5 kašika brašna
1 glavica crnog luka
1 limun
30-ak zrna kaparija
2-3 inćuna
1 kocka za supu
peršun
70 grama putera
100 grama brašna
100 grama prezle
2 jaja
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Šnicle posolimo, pobiberimo i malo istanjimo kuvarskim čekićem. U sud sitno izrendamo koru limuna. Dodamo prezlu i promešamo. U šerpu sa 300 mililitara provrele vode stavimo kocku za supu. Jaja polupamo u sud i izmutimo viljuškom. Svaku šniclu uvaljamo prvo u brašno, zatim u izmućena jaja i na kraju u prezlu sa limunovom korom. Ovako pripremljene šnicle pržimo u tiganju u većoj količini zagrejanog ulja.

Ispečene šnicle stavimo u vatrostalnu posudu da se ne ohlade. Inćune, zrna kapara i malo peršuna sitno isečemo i sjedinimo. U šerpi na rastopljenom puteru pržimo sitno isečen crni luk i posolimo. Kada luk omekša dodamo isečene inćune, kapar i peršun. Dodamo i 1,5 kašiku brašna, limunov sok i promešamo. Zatim dodamo supu, mešamo žicom za mućenje i kada sos dobije potrebnu gustinu sklonimo šerpu sa šporeta. Na dva kraja tanjira za serviranje stavimo prethodno obarenu mešavinu povrća, a zatim na tanjir stepenasto poređamo šnicle. Prelijemo sosom od kapara.

Prijatno!