BARBIKA NA FILMSKOM PLATNU

Razgovarajući o filmu, glumica Margo Robi priznala je da „Barbie“ donosi mnogo nostalgije, ali i mnoštvo uzbuđenja.

 

Greta Gervig, rediteljka nominovana za Oskara, zvanično je potpisala režiju filma „Barbie“, dugo očekivanog prikazivanja priče o legendarnoj Matelovoj lutki, u kojoj glavnu ulogu tumači Margo Robi.

barbie

Gervig je na kormilu projekta Warner Bros-a, koji je ugovoren 2019. godine, kada su glumica i studio potpisali scenario filma zajedno s Noom Baumbahom. Od tada su počele da kruže glasine da bi Gervig mogla biti na čelu režije, ali dogovor nije ozvaničen sve do danas.

Takođe, Robi je u intervjuu za britansko izdanje Vogue-a za avgust 2021. godine nagovestila moguću saradnju komentarišući rediteljkin rad, te je usputno primetila da će se Gervigina kreativna vizija proširiti nakon scenarija i na rediteljsku stolicu.

Razgovarajući o filmu, glumica je priznala da Barbi donosi mnogo nostalgije, ali i mnoštvo uzbuđenja.

„Ljudi uglavnom čuju ‘Barbi’ i pomisle: ‘Znam kakav će taj film biti’, a kad čuju da ga Greta Gervig piše i režira, kažu: ‘Oh, pa, možda i ne znam…’“, istakla je Robi.

Što se tiče produkcijskog statusa „Barbie“, Gervig i Baumbah trenutno snimaju film „White Noise“, a nakon završetka tog projekta par će pažnju usmeriti na priču o igračkama, čije bi snimanje trebalo da počne početkom 2022. u studiju Leavesden u Warner Bros u Londonu.

U planu je prikazivanje u bioskopima u 2023. godini.

Vest o tome da će Gervig preuzeti režiserske dužnosti za neke i nije bila toliko iznenađujuća, s obzirom na uspeh koji su ostvarili njeni filmovi „Lady Bird“ iz 2017. i „Little Women“ iz 2019. godine, koji su prikupili 11 nominacija za Oskara i ostvarili jednu pobedu, uključujući jednu nominaciju za najbolju režiju (što Gervig čini jednom od sedam nominovanih žena ikada).

Kao što je Robi primetila u intervjuu za Vogue, Gervigini obožavatelji s nestrpljenjem će čekati ​​priliku da vide šta njeni rediteljski senzibiliteti donose ovoj novoj perspektivi legendarne plastične lutke.

Izvor: Nova.rs