FIT BEZ OBZIRA NA BROJKE

Vaga će pokazati koliko kilograma imate, ali i ništa više od toga. Postoje određeni pokazatelji da ste u top formi sa kojima broj na vagi za merenje nema nikakve dodirne tačke.

 

Idući put kad stanete na vagu i ne ugledate očekivanu brojku, iako ste strogo pazili na ishranu i vežbali, nemojte biti razočarani.

u top formi

Manje kilograma na vagi nije jedina potvrda da ste smršali niti da ste fit i u dobroj telesnoj formi. Samopouzdanje će vam podići i idućih pet dragocenih znakova koje vam sprava za merenje telesne težine neće pokazati.

1. Kako vam stoji odeća

Vaga vam neće pokazati jeste li izgubili samo centimetar ili ste smršavli za ceo konfekcijski broj. Mišići su mnogo kompaktniji od masnog tkiva, što znači da će vam odeća vrlo verovatno bolje stajati ako ste dobili mišiće i izgubili salo.

2. Koliku mišićnu masu imate

Mišići su teži od masnog tkiva pa ako vaga pokazuje istu kilažu ili čak veću, a vežbali ste i pazili na ishranu, to može da znači da ste istopili salo i izgradili mišiće. To će vam pomoći dugoročno, jer telo sagoreva više kalorija kako bi mišiće obezbedilo energijom nego što ih sagoreva kada imate više masnog tkiva.

3. Koliko povrća i voća pojedete svaki dan

Vaga vam ne govori šta se događa u vašem organizmu, naročito kad je reč o tome unosite li dovoljno hranjivih materija. Ono čime svakodnevno opskrbljujete organizam mnogo je važnije za vaše celokupno zdravlje i telesnu formu od brojke koju pokazuje vaga.

4. Koliko ste naučili o zdravom načinu života

Ako želite da smršate dugoročno, važno je da se edukujete o zdravom životu i strategijama mršavljenja i održavanja telesne težine koje će vama najbolje odgovarati. Vaga vam neće pokazati što ste sve naučili o zdravijem načinu života kao ni to koje ste sve navike, od kojih ćete u godinama pred vama profitirati telesno, a onda i mentalno, usvojili.

5. Koliku težinu možete podići i koliko možete pretrčati

Vaga vam neće reći u kakvoj ste telesnoj formi i da li ste uopšte u top formi. I ljudi s kojim kilogramom viška mogu biti superfit te uspešno dizati tegove i pretrčati impresivne deonice.

Izvor: Zadovoljna.hr