300 EVRA ZA 117 SATI IZLEŽAVANJA

Dubravka Aksić (36) osvojila je sve simpatije javnosti pobedom u doskoro potpuno nepoznatom takmičenju u izležavanju koje se već 10 godina zaredom održava u jednom crnogorskom etno selu.

 

Dubravka Aksić – Duda, kako je zovu prijatelji, doslovno je briljirala u trci u izležavanju i zaslužno ponela titulu „najveće lenčuge“ u Crnoj Gori.

dubravka aksić

Aksićeva, radnica ketering centra jedne srednje škole u Podgorici, navodi da joj prija slava koju je stekla u prethodnih nekoliko dana i otkriva kako su izgledali dani teške trke do detalja opisujući na kakvim je „mukama bila“ u skoro petodnevnoj borbi.

– Još sam pod utiskom takmičenja, ali mi je prijao ovaj odmor, pravo da vam kažem. Ništa me ne boli, a verujem da sam mogla da ležim još dan ili dva jer nismo morali da ležimo samo na leđima, bilo je dozvoljeno i okretati se na stomak ili na bok tako da nije bilo strašno – kaže Duda.

Komentari i poruke stižu sa svih strana.

– Na portalima ima zaista svakakvih komentara, uglavnom su pozitivni, a stičem utisak da su žene te koje u ovome vide nešto negativno pa i ostavljaju ne baš najprijatnije komentare – kaže Duda.

Priznaje da voli da se izležava.

– Ja sam inače neko ko voli da odmara i dugo spava kad god je u mogućnosti tako da je moja porodica odmah rekla da ću pobediti. Ipak, čini mi se da su više mislili da se šalim da sam se prijavila i da neću ni otići u Donju Breznu. Prijava je bila potpuno spontana. Videla sam na Instagram stranici etno sela da će biti organizovano takmičenje u izležavanju i nazvala sam drugaricu i rekla joj da se prijavimo obe, a kako zbog posla nije mogla, poslala je mene znajući da uživam u lenčarenju i spavanju – govori Duda.

Objašnjava da ni petodnevno izležavanje nije baš „med i mleko“ i prepričava sa čime su sve takmičari morali da se suoče:

– Najteže su bile noći jer je bilo dosta hladno, a u posetu su nam dolazile i razne životinje: lisice, ježevi… Preko dana smo se trudili da što manje spavamo da bismo uveče spavali. Uglavnom smo čitali nešto, kuckali u telefone, a najviše polemisali o najraznovrsnijim temama.

Za savršen odmor mnogima su potrebni samo ležanje i hrana, a kako spojiti i jedno i drugo objašnjava „najbolja u tome“.

– Smeli smo da jedemo, ali naravno ležeći. Okretali smo se na bok i tako nam je bilo najlakše. Imali smo sva tri obroka obezbeđena od strane organizatora. A što se tiče ekipe koja se takmičila sa mnom mogu da kažem da su u pitanju zaista sjajni momci tako da je druženje bilo odlično – kaže Duda veselo.

Nakon rekordnih 117 sati provedenih u ležećem položaju ljudsko telo, verovali ili ne, oseća bol i čudan umor. Stoga, ni ne čudi potez koji je Duda napravila ubrzo po osvajanju titule:

– Kad sam ustala odmah sam sela da odmorim – duhovita je Aksićeva koja na kraju dodaje da će novac potrošiti na „svoj merak sa društvom“.

Izvor: Objektiv.rs