BIORITAM

I kako može biti bitan ciklus u kome se nalazi vaš bioritam (fizički, emotivni i intelektualni) kada idete na hiruršku operaciju.

Teorija biortima spada u popularne teorije koje nauka naziva pseudonaukom, iako postoji preko 35 istraživanja koja podržavaju postojanje ove teorije. Ali postoji i 100 studija koje negiraju ovu teoriju i sam bioritam.

Šta je Bioritam i hirurške operacije u pogrešno vreme bioritma

Teorija bioritma, prvi put je razvijena u Švajcarskoj i zasniva se na verovanju da ljudsko telo deluje u tri ciklusa (bioritma) koji se stalno ponavljaju:

  1. fizički bioritam, to je 23-dnevni ciklus;
  2. emotivni bioritam (ili emocionalni) ciklus od 28 dana; i
  3. intelektualni bioritam koji traje 33 dana.

Ritam je u talasnom obliku sinusionide, ide gore pa dole. Svi ritmovi počinju iz jedne 0 tačke – trenutka rodjenja, pa idu svojim putem. Razlika izmedju njih je po 5 dana.

Svakih 58 godina se sva tri ritma nadju u početnoj tački rodjenja.

Svakih 29 godina tri bioritma se nadju u kritičnoj tački kada su sva 3 ritma u jednoj istoj tački – KRITIČNA TAČKA BIORITMA.

– Fizički bioritam utiče na otpor prema bolestima, snagu, koordinaciju, brzinu i fiziologiju.

– Emotivni bioritam utiče na kreativnost, osetljivost, mentalno zdravlje i opšte raspoloženje.

– Intelektualni bioritam utiče na memoriju, budnost, logičke i analitičke funkcije.

Po rođenju svaki ciklus započinje na neutralnoj osnovnoj liniji ili nultoj tački. Odatle počinje da raste u pozitivnoj fazi ciklusa, tokom koje su energije i sposobnosti povezane sa svakim ciklusom velike.

Tokom prve polovine svog trajanja ciklus se postepeno podiže do vrhunca, a zatim odlazi u pad, prolazi kroz nultu tačku i ide u minus fazu.

—–

HIRURŠKA OPERACIJA I BIORITAM

Ili zašto se ne treba operisati kada su vam svi bioritmovi u minus fazi ili kada se sva tri menjaju u istom danu. Dovoljno je sačekati par dana i krenuti u akciju kada budu u pozitivnom smeru i razdvojeni.

>>> (Ovo je teorija koju je postavio čuveni švajcarski homeopata Pjer Šmid i ovde prenosimo isečak iz jednog njegovog teksta o tome) <<<

Hirurške stvari koje se mogu lečiti homeopatijom

Mislim, uvek treba lečiti pacijenta homeopatski pre operacije. I vidimo, ako smo dobri homeopatski propisivači lekova poput Dr.VARD-a iz San Francisca, poznatog po svom izvrsnom radu „Unabridged Dictionary of the Sensations ‘As if’“, da se određeni broj operacija na taj način može izbeći.

Doktor VARD je bio hirurg, ginekolog, koji se zainteresovao za homeopatiju i izjavio je na kraju svog života da čitavih 40% pacijenata koji su došli na operaciju više ne mora da se operiše nakon što se pripreme za operaciju homeopatski!

Pored svih njegovih uspeha, kolege su bile ljubomorne na njega i nisu mogle da razumeju zašto su njegove operacije uspešnije.

Kada se radi o pripremi pacijenta koji mora na operaciju, postoje dve stvari na koje uvek skrenem pažnju ljudima. Pre svega, uzimam u obzir biološke ritmove da bih odredio najpovoljniji datum za operaciju.

Na ovaj način izbegavam veliki broj postoperativnih komplikacija.

Nedavno me je posetio pacijent kojeg sam homeopatski ranije lečio i koji živi u Ungerdienu da me pita o operaciji kile. Ovo je bila savršeno ravna ingvinalna kila. Izračunao sam mu biološke ritmove i savetovao ga oko odgovarajućeg datuma za operaciju.

Prirodno, hirurzi imaju hiljadu i jedan razlog zašto ne rade ono što se od njih traži. Hirurg ovog pacijenta nije mogao da ga operiše na datum koji je pacijent zatražio i počeo je da mu se smeje kada je pacijent govorio o biološkim ritmovima!

Operisao ga je van dobrih datuma bioritma.

Naravno, operacija je bila vrlo uspešna, ali sedmog dana posle operacije pacijent je osetio bol na pola unutrašnje površine butine kao da ga svaki put kad ustane muči užareno gvožđe.

A hirurg sa kojim se konsultovao je došao i rekao mu: „Slušajte, gospodine, to se mene ne tiče. Operisali smo vašu kilu i sve je prošlo u najboljem redu. Testisi vam nisu otečeni i trebali biste biti zahvalni jer se to često dešava. Problem koji imate tamo je neuralgija i bolje je da se obratite drugom lekaru u vezi s tim!“

Pacijent mi je telefonirao i pitao me šta treba da uradi … i bio sam jako iznerviran. Želeo je da dođe u Ženevu, ali bilo mu je sasvim nemoguće da uđe u taksi, jer je bol bio tako jak!

Prirodno, kada ne vidite pacijenta, ne možete uvek da mislite na sve konsekvence. Pa ipak, krivim sebe što nisam bio promišljeniji (i dao mu homeopatske lekove pre operacije) jer, na kraju krajeva, posle operacije kile lako može doći do reakcija testisa i drugih reakcija tela, koje su dobro poznate.

Ni odmor ni primenjeni antikoagulansi koji su dati pacijentu nisu imali ni najmanji efekat na iskrivljujući bol koji je osećao čim bi  pokušao da sedne.

Iznenađeni smo otkrićem da je gotovo nepodnošljivo ne moći sedeti! Uostalom, ne možete stalno da stojite ili hodate! Kakvo je blagoslov to što možeš sedeti! Možda nikada niste razmišljali o tome …

Pa, konačno, zabrinuti hirurg mu je rekao da ode kod drugog lekara specijaliste jer se to njega ne tiče!

I to posmatranje pacijenta u agoniji je trajalo tri nedelje!

BioDerma Psorijaza Set

Podstakao sam pacijenta da pokuša da dođe u Ženevu, ali ovo je značilo šest sati u vozu bez nade da sedne … zamislite samo kako je to bilo!

Kada je stigao u Ženevu, dao sam mu nekoliko uboda akupunkture, što ga je malo smirilo. Dao sam mu pre svega homeopatski lek Hipericum 10M, i dva dana nakon što sam otkrio da je to zapravo neuralgija spermatičnog kanala – funiculalgia, pa je sledio Hamamelis 200C (stranica 702 repertoara) na svakih 6 sati tokom dva dana.

Ovo ga je izlečilo u potpunosti i trajno.

Zaista mislim da ako uzmemo u obzir bioritmove možemo izbeći mnogo problema.

Na primer, kod transfuzije krvi, a mislim na kolegu iz Ciriha, sjajnog stručnjaka za transfuziju, koji je jednog dana morao svojoj supruzi da napravi transfuziju krvi: iako je skoro uvek bio uspešan, ovog puta je njegova supruga dobila emboliju. … i umrla je!

Operisao ju je na dan kada su se njena tri ritma istovremeno menjala.

Kako izračunati svoje bioritmove: https://bioritam.net/

P.S. Ideju za ovu temu mi je danas u razgovoru dala naša drugarica Ceca, hirurg, koja je napomenula da anesteziolozi znaju za nepisano pravilo da kada im pacijent govori da oseća kako će umreti na operaciji, da takvog pacijenta ne operišu tog dana, dok ga psihički ne stabilizuju.

I da je potrebno da lekar kada čuje pacijenta da ima takve misli, da to saopšti anesteziolozima, da ne ulaze u operaciju jer će biti komplikacija. Naravno, kada su akutne stvari, životna ugroženost i traume, operacija je neizbežna ma šta vam pacijent vikao i kakav mu je bioritam.

Zlatko Šćepanović