BLAGODETI POPULARNOG NAPITKA

Između ostalog, moguće je koristiti čaj od kamilice za svetliju kožu i bolji ten. Ovaj napitak regeneriše prirodnu nijansu ljudske kože na onim mestima gde je ona potamnela zbog određenih problema ili usled sunčanja.

 

Čaj od kamilice je jedan od biljnih čajeva koji se obično koristi u lekovite svrhe. Ovaj napitak je kao topla infuzija napravljena od cvetova kamilice.

čaj od kamilice za svetliju kožu

Konzumiranje čaja od kamilice može da opušta, a mnogi veruju da njegova aroma može da deluje kao terapija za astmu. Zbog svojih lekovitih svojstava, čaj od kamilice je svestran i ima mnoge prednosti za zdravlje tela i kože.

Koža može da postane tamnija i izgubi sjaj ako je oštećena ili izložena sunčevim UV zracima. Prirodni biljni čaj, kao što je čaj od kamilice, može da se koristi za poboljšanje zdravlja kože i za njeno izbeljivanje. Ovaj način posvetljenja kože je mnogo prirodniji i ne iziskuje trošenje novca u skupim kozmetičkim salonima.

Osim toga, konzumiranje čaja od kamilice može se koristiti kao terapija za razne bolesti i tegobe, kao što su akne, astma, groznica, dijareja… Mnoga istraživanja o prednostima čaja od kamilice za izbeljivanje kože potvrdila su njegove prednosti.

Kako koristiti čaj od kamilice za svetliju kožu?

Najpre je potrebno napraviti čaj od kamilice od njenih cvetova, a onda namočiti parče tkanine ili vate ovim čajem i nežno trljati kožu. Takođe, na kožu se mogu staviti i hladne filter kesice od skuvanog čaja od kamilice.

Pogodnosti koje pruža čaj od kamilice za svetliju kožu

Pomaže obnovi prirodne boje kože

Čaj od kamilice je najprirodnije sredstvo koje može da posluži izbeljivanju kože. Na osnovu nekih istraživanja utvrđeno je da se čaj od kamilice može koristiti za obnavljanje tena. Duga izloženost kože sunčevim UV zracima može uzrokovati da koža postane tamnija, jer UV zraci stimulišu proizvodnju melanina, što je razlog za nastanak tamnijeg tena. Čaj od kamilice se može koristiti za obnavljanje i posvetljavanje originalne boje kože koja se izgubila usled dugotrajnog izlaganja sunčevim zracima. Takođe, ovaj čaj se može upotrebljavati na oštećenjima izazvanim opekotinama.

Pomaže u smanjenju nivoa masnoće na koži

Akne i masno lice mogu biti uzrokovani visokim nivoima masnoće u epidermu kože. S druge strane, višak masnoće može biti uzrokovan preteranim radom lojnih žlezda. Masno lice i akne mogu biti uzrok tome da koža izgubi svoj sjaj, pa zato njihovo sprečavanje može dovesti do svetlije kože. Da bi se to postiglo, moguće je koristiti tradicionalni tretman čaja od kamilice koji podrazumeva nanošenje ohlađenog čaja na kožu i lice.

Pomaže oslobađanju od akni

Koliko je poznato, čaj od kamilice može da bude od koristi i u oslobađanju od akni, a samim tim i za posvetljavanje kože i njeno čišćenje. Lako je sprovesti ovaj tretman, koji možete sami kod kuće da uradite. Prvo, pomešajte čaj od kamilice sa belancem u čaši i to ravnomerno, a zatim ga stavite na lice kao masku. Koristite četkicu za šminku da biste kako valja primenili ovaj tretman.

Pomaže oslobađanju tamnih krugova oko očiju

Nedostatak sna ili hronična nesanica mogu dovesti do pojave tamnih krugova ispod očne jabučice ili oko očiju. Postoji mnogo načina da se ovaj problem reši, a jedan od njih zasnovan je na prednostima čaja od kamilice koji je sposoban da izbeli tamnu kožu ispod očiju. Jednostavno umočite kesicu čaja od kamilice u toplu vodu, dobro je iscedite, a zatim je ostavite u frižider i sačekajte dok se kesica ne zamrzne. Nakon toga, stavite zamrznutu kesicu čaja od kamilice na kapak i ostavite je da stoji jedan do dva sata. Da biste se oslobodili tih tamnih krugova, potrebno je puno strpljenja i otpornosti na hladnoću, pa se ovaj postupak savetuje samo onima koji to lakše podnose.

Pomaže u zaštiti kože od izlaganja UV zračenju

Još jedna od prednosti čaja od kamilice je zaštita kože od sunčeve svetlosti. Osim obnavljanja originalne boje tena posle izlaganja suncu, čaj od kamilice koristi se za posvetljavanje kože tako što štiti celokupnu kožu od sunčevih UV zraka. Metoda je jednostavna i sastoji se u stavljanju kesica čaja od kamilice na najviše izlagano područje trideset minuta pre izlaska napolje.

Pomaže da koža bude glatka i mekša

Bilo kakva oštećenja na koži kao što su fizičke rane, opekotine ili akne mogu uzrokovati da tekstura kože postane gruba. Čaj od kamilice može se koristiti za dobijanje glatke i meke kože. Ova metoda se, međutim, ne preporučuje osetljivoj i alergijama sklonoj koži.