NATURISTI, IZVOLTE!

Radnici preduzeća „Ada Bojana“ uklonili su ogradu koja je više od 20 godina delila plažu na veći deo za nudiste i manji, rezervisan za “obučene” kupače.

 

Plaža na ulcinjskoj plaži Ada Bojana ubuduće će verovatno biti dostupna samo nudistima.

ada bojana

To je crnogorskim medijima potvrdio Bojan Đakonović, direktor Ulcinjske rivijere u okviru koje posluje nudističko naselje.

Radnici tog preduzeća juče su uklonili ogradu koja je više od 20 godina delila plažu na veći dio za nudiste i manji, rezervisan za “obučene” kupače.

– Videćemo još, ali verovatno više na plaži neće biti mesta ni za koga osim za nudiste – kazao je Đakonović.

Tako će Ada, nakon dve decenije biti vraćena onim zbog kojih je i otvorena – nudistima.

Iz Morskog dobra je potvrđeno da na kupalištu na Adi nije planiran dio rezervisan i za one koji nisu nudisti.

Ada je prve turiste ugostila 1973. godine kada je Nemačka turistička agencija “Miramare” braće Halgat, koja se bavila isključivo naturističkim turizmom, uložila oko pola miliona maraka za izgradnju tzv. crnih vila sa oko 100 kreveta. Ubrzo je postalo jasno da to nije dovoljno, pa su izgrađene takozvane bele vile i auto-kamp kada je na Adi moglo da letuje i do hiljadu i po turista.

Na Adi se sve do 1987, kada je izgrađen most, dolazilo skelama. Početak ratova na prostorima bivše Jugoslavije devedesetih godina prošlog veka, označio je i kraj elitnog turizma na Adi – u predvečerje sukoba kamp je napustila poslednja grupa nemačkih nudista po nalogu svoje ambasade.

Izvor: Vijesti