LEKCIJA O MORALU I LJUDSKOSTI

Film „Ne osuđuj“ odgovara na pitanje koliko puta smo uhvatili sebe da sudimo o nekome, a da ni ne znamo kakav mu je život.

 

Koliko li smo u životu odgledali filmova i serija ili pročitali knjiga, a da na nas nisu ostavili nikakav utisak, a kamoli da smo iz njih nešto naučili. Zato ovaj albanski film nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

ne osuđuj

Ukoliko odvojite samo nekoliko minuta svog vremena, podsetićete se šta znači sažaljenje, ali i divljenje u isto vreme. Film „Ne osuđuj“ se sastoji iz tri scene – što je sasvim dovoljno da se pogledamo u ogledalo i zapitamo – koliko puta smo uhvatili sebe da sudimo o nekome, a da ni ne znamo kakav mu je život?

Koliko puta smo se naljutili što neko kasni, a da nas nije zanimalo koji je razlog?

U tim trenucima preovlada što naše vreme nije ispoštovano i to nas jedino zanima.

„Divan, već sam ga koristila za časove građanskog vaspitanja, a svaki put mi suze ispune oči. Sve rečeno o moralu i ljudskosti u par minuta i bez reči” i „Drago mi je što sam odgledala ovaj filmić. Veličina čoveka. Koliko smo se puta u životu ogrešili, a da nismo ni znali”, samo su neki od brojnih komentara ljudi koji su odgledali film.

Film je albanski i zove se ‘Ne osuđuj’ i delo je Elvisa Nacija, albanskog teologa i imama. Za sada ima oko 2,5 miliona pregleda na Jutjubu.

Izvor: Nova.rs