VIŠE OD OBIČAJA

Indijsko-američki pisac Dipak Čopra najbolje je objasnio zašto ne bi trebalo da idemo kod nekoga u kuću praznih ruku.

 

Kada prvi put idemo kod nekoga u goste, nekako se podrazumeva da nećemo ići praznih ruku, već ćemo poneti neki poklon.

praznih ruku

To može biti flaša dobrog vina, kafa i čokolada ili nešto specijalno za šta znate da osoba kod koje idete voli.

Ako idete kod nekoga ko se uselio u novi stan ili kuću, možete mu kupiti nešto od potrepština za dom.

Postoje ljudi koji ovo pravilo poštuju, dok ima i onih koji se ne drže do ovog pravila. Međutim, indijsko-američki pisac Dipak Čopra najbolje je objasnio zašto ne bi trebalo da idemo kod nekoga u kuću praznih ruku.

On smatra da poenta nije u tome da je sramota ići kod nekoga u goste praznih ruku, već da je u pitanju nešto posebno, što je vezano za sreću i sudbinu, kako vašu, tako i drugih ljudi.

Čopra je ovaj ritual preneo i na svoju decu, a sam kaže da ga praktikuje od svog ranog detinjstva i objašnjava da taj poklon ne mora biti nešto veliko i skupo, već suprotno – to može biti razglednica, cvet ili neka sitnica. Možete doneti kompliment. Možete doneti molitvu.

– Kada sretnete nekoga, možete mu tiho poslati blagoslov, poželeti mu sreću, radost i više smeha. Ova vrsta prećutnog poklona je veoma moćna – ističe on.

Zašto je važno da uvek poneste poklon u nečiji dom?

– Odlučite da date gde god da idete, kome god da se obratite. Što više dajete, zahvaljujući čudesnom delovanju ovog zakona, sve više dobijate. A kada primite više, povećava se i vaša sposobnost da dajete više. Naša prava priroda su bogatstvo i obilje, po prirodi smo bogati, jer priroda podržava svaku našu potrebu i želju. Ne gubimo ništa, jer je naša suština čisti potencijal i beskrajne mogućnosti.

Zaključak: Dajte od srca i vratiće vam se. Kroz ciklus darivanja, počinje da kruži energija izobilja i radosti!

Izvor: Objektiv.rs