UKRADITE IDEJE

Mnoge naše javne ličnosti, pre svega glumci, koji su imali čast i privilegiju da popiju kafu sa nekim od najpoznatijih holivudskih kolega, uvek su nakon toga govorili kako su upoznali najobičnije ljude, koji deluju kao prve komšije.

 

Za glumce nastanjene na brdu iznad Los Anđelesa kolaju razne glasine,  počev od toga kako imaju nestabilne brakove, da su razmaženi, odnosno imaju čitav buket želja u vezi sa hranom i pićem kada odu na neki od evropskih filmskih ili pozorišnih festivala.

kuće u Holivudu

Stvarnost je, kako to obično i biva, često sasvim drugačija. Čini se da te predrasude padaju u vodu već kada se obrati pažnja na njihove domove.

Glamurozne kuće holivudskih zvezda ne izgledaju sjajno samo zbog toga što se u njih ulažu milioni, već i zato što dekoracija ovih prostora počiva na dobrom izboru jednostavnih i svima dostupnih detalja. Kaže se često da lepota nekog ambijenta počiva upravo na detaljima i izboru pravih kombinacija materijala i boja. U svaki dobar enterijer utkan je istančan ukus njegovog vlasnika.

Koristite ogledala

Američka voditeljka, modni dizajner i spisateljica, Loren Konrad učinila je tako da njen penthaus na Beverli Hilsu, koji se odlikuje visokim tavanicama izgleda toplije, zahvaljujući vertikalnom ogledalu položenom na kamin. Ogledalo, naravno, ima ulogu da određeni prostor učini većim ili manje klaustrofobičnim. Vertikalni ramovi za slike ili visoki nameštaj mogu da budu dobro rešenje za ovakve prostore.

ogledalo iznad kamina

Neka vas vodi vaša strast

Glumica, pevačica i plesačica Dajana Agron, oplemenila je svoj prostor mnogobrojnim vazama. Strast pojedinca odlučuje o načinu na koji će se kuća ili stan dekorisati, bilo da se radi o knjizi, slikama ili nečemu trećem. Sam pogled na ono što se vredno skuplja, automatski podiže raspoloženje.

Džesika Alba se pokazala kao vrsni sakupljač printova. Lea Mišel, američka glumica, pevačica i autorka je dozvolila da snažne boje osvoje njen dom. Sa njima, svaka prostorija deluje upečatljivo.

Svetleći natpisi na zidovima su neočekivan dekorativni predmeti koji odlikuju Kortni Kardašijan. Kuća postaje dom tek kada dozvolimo sebi da je obogatimo ovako nečim neobičnim.

Visoki stil manekenki

Život manekenki nije lak i obeležava ga put od jednog kastinga do drugog, i neretko život u jednom stanu sa nekoliko drugih manekenki. One, pak, tvrde da život supermodela ima velike prednosti i podrazumeva glamur koji mnoge devojke navodi da sanjaju o poslu u modelingu.

Stilistkinja Rejčel Zoi je pokazala da enterijer ništa ne čini tako elegantnim kao izbor bele boje.

Manekenka Krisi Tajgen, gledajući njen blog, voli da provodi dosta vremena u svojoj kuhinji. Pored šanka, barskih stolica, ovalnog stola i elegantnih stolica, tu su i neizbežne kvarcne radne ploče za kuhinju, kao i kuhinjski plakar boje bukve. Sigurno je da bi mnogi rado počeli da kuvaju, ako bi enterijer kuhinje bio i približno nalik njenom.

kuhinja Chrissy Teigen

Za razliku od nje, glumica i manekenka Moli Sims je svoju trpezariju u Njujorku ukrasila crno-belim bojama.

Njena koleginica sa modne piste Karli Kos, dočekuje svoje goste u predsoblju luksuznog apartmana u Njujorku, koji takođe obiluje belim bojama.

Jedan od najvećih supermodela svih vremena, Sidni Kraford, provodi svoje vreme u toploj i osvetljenoj sobi u Los Kabosu u Meksiku.