MEŠAVINA ZA JESENJE DANE

Napravite najbolji narodni lek koji se vekovima koristi u biljnoj medicini. Med i beli luk čine čuda za zdravlje.

 

Jesen je i zvanično počela, sezona prehlada virusa i gripa je „otvorena“. Lekari savetuju da pojačamo imunitet, bilo kroz unos važnih suplemenata, vitamina i minerala koji osnažuju odbranu organizma, bilo kroz ishranu i čajeve, a postoje i narodni lekovi koji se u našem narodu koriste praktično vekovima…

med beli luk

Najpopularniji od njih podrazumeva med i beli luk, kombinaciju dva veoma moćna sastojka za prevenciju zdravlja, a ovaj lek redovno koriste i Rusi.

Kako deluje?

Na prvom mestu beli luk snižava krvni pritisak, kao i nivo holesterola u krvi. Odmah iza toga ovo začinsko povrće ima antibiotsko dejstvo, pa se često koristi za suzbijanje prehlade i gripa, kao i preventiva protiv ovih bolesti. Redovnim konzumiranjem belog luka jača se imunitet i prozvodnja antitela u organizmu. Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i krvnog udara, ističu lekari.

Med sadrži dosta vitamina i preko 37 mineralnih materija, među kojima su kalijum, kalcijum, magnezijum, cink… Svaki med, ukoliko je prirodan i pravi, jeste lekovit, nije bitno od koje biljke je nastao. Pomaže kod kašlja, problema sa bronhijama i respiratornim tegobama…

A evo i kako se pravi jedan od najdelotvornijih narodnih lekova ptotiv prehlade i virusa.

BioImunitet kapi za imunitet

Sastojci:

500 grama meda
7 limunova
7 čenova belog luka
300 grama oraha
250 grama proklijale pšenice

Priprema:

Proklijalu pšenicu izblendirajte, pa joj dodajte orahe, beli luk i cela tri limuna sa korom. Od preostalih limunova iscedite sok koji ćete dodati u ovu mešavinu. Zatim u sve to dodajte med i izmešajte da se svi sastojci sjedine.

Ovu mešavinu čuvajte u staklenoj tegli ili posudi, u frižideru, i konzumirajte je tek nakon što odstoji tri do četiri dana.

Kada je ovaj prirodni lek spreman za upotrebu, uzimajte kašičicu ili dve pola sata pre svakog obroka.

Izvor: Mondo