TURISTIČKA PONUDA NIŠA

Jug Srbije nadaleko je poznat po specifičnom temperamentu, nesvakidašnjoj atmosferi, razdraganom veselju, tradicionalnim običajima i odličnoj, nacionalnoj kuhinji. Energija koja vlada na ovim prostorima zaista je jedinstvena i upečatljiva.

 

Niš, kao najveći grad i kao prestonica juga Srbije, oduvek je privlačio najviše pažnje. Danas je ovaj grad zaista napredovao, tako da u Nišu možete pronaći sve što vam je potrebno za savršen vikend odmor.

niš

Zašto izabrati baš Niš za odmor?

Ukoliko se pitate zašto da izaberete baš Niš, odgovor je jako jednostavan. U ovom gradu ćete pronaći savršen, ali i neobičan spoj tradicije i modernog. To znači da je Niš jedno izuzetno posebno mesto koje poseduje raznoliku turističku ponudu za sve generacije. Bilo da ste ljubitelj prirode ili urbanog okruženja, Niš vam može pružiti oba, a ukoliko volite znamenitosti i istoriju, Niš je grad bogate kulture i tradicije koji ni na tom polju ne zaostaje. Ukratko, slobodno se može reći kako je Niš savršeno mesto za sve uzraste koje će vam sigurno pružiti nezaboravan i veoma ispunjen vikend odmor.

Doživite čaroliju Niša

Magija Niša nije nešto što se može tek tako dočarati rečima, to se zaista mora i doživeti. Reč je o gradu koji je treći po veličini u celoj zemlji, samim tim sadržaji i atrakcije Niša su izuzetno raznovrsni. Ovo je mesto koje na najbolji mogući način čuva lepote i tradicionalne vrednosti. Posebno je prepoznatljiv po gastronomskim specijalitetima, kao i brojnim kulturno- istorisjkim spomenicima. Sve to zajedno čini čaroliju Niša koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Niš je grad koji može da vam ponudi mnogo toga, a na vama je da se prepustite i uživate u njemu. Ukoliko se pitate šta raditi i videti u Nišu, samo nastavite da čitate ovaj tekst, potrudićemo se da vam pružimo neke zanimljive predloge.

stara džamija niš

Otkrijte znamenitosti Niša

Kako smo već istakli Niš je grad bogate i duge istorije koja je iznedrila mnoštvo značajnih znamenitosti. Čuvena Niška tvrđava je jedno od nezaobilaznih mesta mnogih turista i meštana, a vremenom je postala prava atrakcija, simbol Niša i jedna od najvećih znamenitosti. Niška tvrđava se ponosno uzdiže na desnoj obali reke Nišave i veruje da ovo srednjovekovno zdanje  potiče još iz drugog veka nove ere.

Ipak, za današnji autentični izgled tvrađve zaslužene su Osmanlije koje su je podigle još u davnom 18.veku. Pored Niške tvrđave, obavezno posetite spomenik na brdu Čegar koji je izgrađen u znak večnog sećanja na nastradale vojnike i Stevana Sinđelića. Od glava poginulih Srba, Turci su u Nišu podigli Ćele-kulu. Ćele- kula je, možda, najpotresniji spomenik u dugoj i burnoj srpskoj istoriji. Danas je reč o monumentalnom zdanju muzejskog tipa koji ne smete zaobići.

tvrđava niš

Ukusi južnjačke kuhinje

Niš poseduje bogatu turističku ponudu i izvrsne kulinarske recepte koji omogućavaju svim posetiocima da uživaju u raskošnim ukusima južnjačke kuhinje. Ceo grad je pu odličnih restorana koji su uređeni u prepozantljivom, južnjačkom ambijentu i nude svojim gostima bogatu ponudu jela i pića. Niška kuhinja na najbolji način čuva spoj srpskih tradicionalnih jela i nasleđa istoka. Ono što možemo označiti kao najpoznatije i kultno jelo niške kuhinje jeste burek. Pored bureka, morate probati i čuvene niške sukane pite, koje se uvijaju u okrugle tepsije. Niški slatkiši i razne poslastice poseduje veoma orijentalan ukus i izgled. Preporučujemo da probate niške baklave, tulumbe i orasnice.

Planirajte odmor u Nišu

Zašto bi ste se samo zadovoljili jednim vikendom u Nišu kada je grad tako bogat znamenitostima, lepotama i atrakcijama da jedan vikend nije dovoljan da u njemu sasvim uživate i da sve posetite? Zbog toga, naša preporuka je da obavezno ostanete u Nišu bar još nekoliko dana, a za to vam treba siguran, dobar i proveren smeštaj koji će zadovoljiti sve vaše potrebe i ispuniti sve vaše želje.

U poslednje vreme sve popularnija i traženija opcija postaje izdavanje stanova na dan. Reč je o izuzetno komfornim, često luksuznim smeštajnim jedinicama koje će vam pružiti privatnost i pravu kućnu atmosferu i to po veoma pristupačnim cenama. Stan na dan Niš je tu da vam pruži moderan, čist, lepo uređen i savršeno opremljen smeštaj koji može da parira najkvalitetnijem hotelskom smeštaju, ali po mnogo boljim i povoljnijim cenama.

glavna ulica niš

Nadamo se da vam je ovaj kratak tekst pružio neke dragocene i zanimljive informacije o Nišu i svim njegovim atrakcijama. Vikend je vreme kada se većina radnog i zaposlenog stanovništa odmora. Ti retki trenuci odmora tako su važni i dragoceni da je potrebno da ih iskoristimo na što bolji i lepši način. Poseta Nišu i uživanje u svim niškim atrakcijama nama deluje kao jedna jako dobra ideja. Ukoliko se i vi slažete sa nama, onda se zaputite u Niš i započnite vašu južnjačku avanturu što pre.