TAMO IM JE MESTO, A NE NAPOLJU

Postoje određene namirnice kojima je mesto u frižideru, a vi ih tamo ne držite. Ima razloga za to, pa pogledajte koje su namirnice među takvima.

 

Jedna od loših stvari dešava se onda kada morati da bacite hranu u smeće, jer se pokvarila zbog neadekvatnog čuvanja.

namirnice u frižideru

Po pitanju mlečnih proizvoda, jaja i sličnih namirnica svi smo već složni, ali velika je šansa da postoje neke namirnice kojima je mesto u frižideru, a tamo ih ne držite.

Takve namirnice su neke od sledećih…

Avokado

Nije tajna da avokado može biti hirovito voće. Jedan dan je sazreo, drugi dan je već propao. Ako kupite avokado koji još nije dovoljno mekan za konzumaciju, ubacite ga u pregradu sa svežim proizvodima ako želite da sazreva sporije. Suprotno tome, ako jedva čekate da ga jedete, ostavite ga na sobnoj temperaturi i izvoru svetlosti, to će ubrzati proces zrenja.

Banane

Slično kao s avokadom, ubacivanje banana u frižider usporiće proces zrenja.

BioGavez gel gavez krema

Limun i limeta

Iako ostavljanje limuna i limete u lepoj posudi na vašem trpezarijskom stolu može biti primamljivo, ali će agrumi trajati do četiri puta duže ako se čuvaju u frižideru.

Tortilje

Zbog njihove tankoće manja je mogućnost da se hladni vazduh infiltrira i osuši ih. Budući da su tortilje savitljive, čuvanje u frižideru je najbolja opcija, a to im pomaže da traju do dva puta duže.

Prirodni puter od kikirikija

Budući da je prirodni puter od kikirikija zaista puter od kikirikija u svom najčistijem obliku, bez konzervansa i ikakvih aditiva, uobičajeno je da se na površini odvoji ulje kikirikija. Da se ne bi stvorila plesan, najbolje ga je držati na hladnom.

Izvor: Index.hr