ZABLUDE O GUBLJENJU KILOGRAMA

Prirodno je da su vremenom nastali pojedini mitovi o mršavljenju, koji su se raširili brzinom munje.

 

Gubitak kilograma nije jedan od jednostavnih zadataka koje ljudi stavljaju pred sebe.

mitovi o mršavljenju

Potrebni su trud i naporan rad, predanost i disciplina, da bi postigli ovaj cilj. Uz to, puno strpljenja i vere u sebe. Načini mršavljenja su brojni i čini nam se kao da je saveta sve više i više svakim danom.

Prirodno je da su zato nastali i neki mitovi o mršavljenju, koji su se raširili brzinom munje.

Pijenje biljnog čaja

Ne postoji nijedna hrana čija konzumacija sama po sebi dovodi do mršavljenja.

Određene namirnice, kad se konzumiraju umereno i kombinuju s telesnom aktivnošću, mogu doprineti zdravlju organizma i usmeriti ga prema postizanju željene telesne težine. Tako postignuti rezultati su održivi. Sve je u sticanju zdravih navika, s kojima ne bi trebalo da se prestane kada jednom rezultati budu zadovoljavajući.

Biljni čaj može da podrži vaše celokupno zdravlje, ali samo njegovo pijenje ne može vam pomoći da izgubite težinu.

Izbegavanje ugljenih hidrata

Gubitak težine zahteva uravnoteženu ishranu koja takođe sadrži ugljene hidrate. Potpuno izbacivanje ugljenih hidrata iz hrane može da učini da se osećate umorno, a loše deluje i na mentalno zdravlje.

Pravilan i zdrav odnos prema hrani ključ je zdrave ishrane i zdravog organizma. Ugljenih hidrati bi trebalo da čine 40 odsto vašeg obroka.

Konzumiranje isključivo voća

Voće je izuzetno zdravo, ali ako jedete samo njega, uskratićete svom telu brojne hranljive materije. Voće ne sadrži proteine i masti koje su potrebne za pravilno funkcionisanje organizma.

Previše kardio treninga

Preterivanje sa kardio vežbama može da prouzrokuje stres celokupnom organizmu i dovede telo u stanje poznato kao „borba ili beg“, što usporava metabolizam.

Izvor: Index.hr