HRANLJIV ZA NAŠE VLASI

Možda zvuči čudno, ali postoje određene zaista fantastične prednosti majoneza za kosu, njeno bolje negovanje, lepši sjaj i zdraviji kvalitet vlasi.

 

Majonez je jedan od najčešće korišćenih preliva koji nam služi kao prilog uz pečenje ili ribu, a neizbežan je i u pripremanju mnogih salata. Nije naročito zdrav za naš organizam, ali je za kosu pun pogodak!

prednosti majoneza za kosu

Van kuhinje i brojnih jela kojima daje poseban ukus, majonez je moguće koristiti i u svrhu zdrave kose, pa u toj funkciji on ima veliki broj prednosti.

Majonez je bogat hidratantnim agensima, što je odlično za kosu, jer je tako čini jačom. Osim toga, on vašu kosu može učiniti i sjajnijom.

Dakle, ako već koristite majonez za jelo, ostavite malu količinu u kesici pre nego što sve potrošite kako biste pribavili koristi za sopstvenu kosu. Možemo izdvojiti pet prednosti majoneza za kosu, njeno negovanje i bolji zdravstveni status.

Pomaže u borbi protiv peruti

Perut je jedan od najčešćih problema sa kosom. Ovaj problem čini da kosa lakše puca, što može uticati na vaše samopouzdanje. Moguće je pomešati majonez sa limunovim sokom i koristiti ga kao tretman za perut. On ima skoro iste zdravstvene prednosti kao i med.

Limunska kiselina iz soka može pomoći da nestane perut, a da bi se to desilo potrebno je pomešati limunov sok i majonez u jednakoj meri. Dakle, nekoliko kašika dovoljno je da se stvori tretman za kosu od limuna i majoneza.

  • Kako se koristi?

Umasirajte u kosu smesu limuna i majoneze, ostavite da odstoji oko 20 minuta, pa onda isperite. Ovaj tretman koristite maksimalno jednom nedeljno kako biste dobili što bolji rezultat.

Kosu čini glatkom i podstiče njen volumen

Tokom zime kosa se lako lomi, rascvetava i izgleda neuredno, tako da ni profesionalna pakovanja za kosu u ovom slučaju ne mogu mnogo da pomognu. Na sreću, postoji jednostavan i jeftin način rešavanja ovog problema, a to je majonez. Mala količina majoneza može vam pomoći da umekšate svoju kosu i dodate joj volumen baš kao što se za vlasi koristi ekstra devičansko maslinovo ulje na kosi.

  • Kako se koristi?

Stavite malo majoneza na prst i umasirajte direktno na kosu, posle čega će vam kosa izgledati glatka i bujnija.

Jača kosu i čini je sjajnijom

Zamenite svoj uobičajeni regenerator majonezom kako biste povratili kosi vlažnost, obezbeđujući joj zdrav izgled i sjaj. Bogat vitaminima A i C, kao i antioksidantima i svim zdravstvenim prednostima maslinovog ulja, majonez pomaže zaštiti keratina u kosi i njenoj vlažnosti. Majonez može ukloniti nastajanje sebuma koji sprečava nastanak novih folikula dlake.

Najbolja stvar kod majoneza je u tome što ga slobodno možete koristiti kao balsam koji je savršena zamena za običan kondicioner.

Čini je lakšom za oblikovanje

Tretiranje kose majonezom olakšava njeno stilizovanje. Suva i tvrda kosa može biti problem ako želite da je oblikujete po želji. Ako uvijate ravnu kosu, ona neće trajati dugo, a ako uvijenu kosu ispravljate, to će učiniti da vaša kosa bude suva i izgubi svoj kvalitet.

Da biste rešili ovaj problem, možete pribeći tretmanu toplim majonezom koji će vam pomoći da lako upravljate svojom kosom, baš kao što je zdravo koristiti maslinovo ulje na kosi i koži.

  • Kako se koristi?

Stavite majonez na kosu i ostavite ga 30 minuta kako bi kosa upila sve hranljive materije iz njega. Takoreći, ovo je najbolji prirodni i ujedno najjeftiniji način da kosa bude jednostavna za oblikovanje, a pritom zdrava.

Omekšava kosu

Veliki problem nastaje ukoliko vam kosa izgleda nedefinisana i tvrda, što će učiniti da izgledate loše i može vam uticati na raspoloženje. Postoje različiti načini da se to popravi, ali najlakši i najjeftiniji način je korišćenje majoneza da omekša kosu.

  • Kako se koristi?

Malu količinu majoneza nanesite na kosu i ostavite ga da stoji 15 minuta. Bogatstvo vitamina A i E učiniće vašu kosu mekšom, a izgled neverovatnim.