I TO SE DEŠAVA…

Izašla je u jedan noćni klub, pa se izvinila građanima. Premijerka Finske Sana Marin učinila je to pošto je jedan tamošnji tabloid objavio njenu fotografiju iz provoda.

 

Premijerka Finske Sana Marin (36) uputila je izvinjenje javnosti zbog odlaska u noćni klub, iako je prethodno bila u kontaktu sa ministrom spoljnih poslova koji je zaražen koronavirusom.

premijerka finske

„Pogrešila sam. Trebalo je da pažljivije razmotrim situaciju“, izjavila je premijerka Finske u jednom televizijskom intervjuu.

Premijerka je na Fejsbuku napisala da je odlučila da ne prekine noćni izlazak u subotu, nakon što joj je rečeno da je bila izložena koronavirusu dan ranije.

Njena objava je usledila nakon što je jedan finski tabloid objavio premijerkinu fotografiju u prepunom noćnom klubu.

Ministar za ekonomska pitanja Mika Lintile prisustvovao je u nedelju florbol utakmici između Finske i Letonije, uprkos tome što mu je savetovano da izbegava kontakt sa drugima, objavio je list „Helsingin Sanomat“.

Ministar odbrane Anti Kaikonen otišao je na večeru u subotu, dok su ministarka finansija Anika Sariko i ministar nauke i kulture Anti Kurvinen otkazali prisustvo na istom događaju kako bi izbegli kontakte, objavio je list „Ilta-Sanomat“.

Marin je navela da ministri neće biti u karantinu jer su svi dva puta vakcinisani.