TRENING IZ MESTA

Osteopata Brendon Talbot otkrio znake koji pokazuju da je limfni sistem „zatajio“, a otkrio i kako to da rešite na jednostavan način!

 

Ukoliko vas muče umor, česte glavobolje, konstipacija, zapaljenje ili prolemi sa pamćenjem, osteopata Brendon Talbot ima rešenje. On, naime, tvrdi da su svi ovi problemi znak da je limfni sistem „zatajio“, ali je pokazao i kako kod kuće da u nekoliko poteza poboljšate protok limfe.

limfni sistem

U prvoj vežbi, on sedi uspravljeno, ruke je ispružio na stranu, u ravni sa ramenima, a zatim njima pravi male kružne pokrete.

Nakon toga, u sedećem položaju prekrsti ruke, a zatim torzo okrene na jednu, pa na drugu stranu.

Na kraju se okreće licem ka podlozi, oslanja se na šake i na potkolenice, pa koleno privlači do grudi, a zatim nogu ispravlja pozadi.

Njegov video pregledan je više od tri miliona puta, a nakon što je neko u komentarima napisao da tenički bilo kakva fizička aktivnost poboljšava protok limfe, Brendon je odgovorio: „Konačno logičan komentar – u pravu si, zato je kretanje jako važno. Ovaj video prikazuje stimulaciju glavnih limfnih tačaka“.

Limfni sistem je inače važan deo imunog sistema, koji pomera limfnu tečnost korz telo. Lifma je tečnost koja telu pomaže da filtrira bakterije. Fizička aktivnost dobro utiče na limfni sistem, a ako želite neke laganije vežbe koje će vam u tome pomoći, onda svakako možete da uradite one koje je osteopata pokazao na videu ispod teksta.

Izvor: Mondo