„IZGREBALI“ 2,4 MILIONA DINARA

Jedan ugostitelj iz Bačke Topole podelio je za praznike „greb-greb“ srećke svojim radnicima, a jedan od listića osvojio je glavnu nagradu.

 

Dogovor svakog jutra gradi dobar posao. Tako je bilo i za božićne praznike u popularnom bačkotopolskom restoranu. Svih desetoro zaposlenih dobili su novac za katolički Božić, a za pravoslavni su im greb-greb srećke donele glavnu premiju.

srećke

„Rekli su radnici: ‘ajde sad nemoj uvek pare da daješ. Želimo nešto kolektivno’. Pitao sam, je l’ neko igra loto ili srećke, kažu niko. Super, onda ćemo malo kolektivno da se zabavljamo!“, objašnjava Robert Horvat, vlasnik ugostiteljskog objekta „Jail Gastro & Music bar“ u Bačkoj Topoli.

Neto premija od 2,4 miliona dinara podeljena je na ravne časti – radnicima, za poslovne potrebe i u humanitarne svrhe. Radnici su dobili po hiljadu evra u kešu, a nekoliko hiljada će otići za novu kuhinjsku mašinu koja će im olakšati rad, dok će humanitarnoj organizaciji „Betešda“ u Bačkoj Topoli biti uplaćen novac za novi automobil za decu sa invaliditetom.

„On je najbolji poslodavac. Dobijamo platu redovno, imamo godišnji odmor, slobodne dane ako treba“, hvali svog poslodavca Martina Krakovski, konobarica.

„Robert je dobar poslodavac. Pre bih rekao, prijatelj. Ima svoja očekivanja, sugestije prihvata, nekad i ne. Znači nije teško ovde raditi“, dodaje Dušan Uzelac, menadžer lokala.

Horvat je obećao sebi da će se, ako jednom postane poslodavac, prema zaposlenima odnositi onako kako bi on želeo da se prema njemu ponašaju.

„Koga sam primio, od prvog dana sam rekao: Mi možemo da radimo samo kao familija. Ja neću da mi dođu – Ej, gazda, mogu li ovo ili ono – ti radi kao da je tvoje! Tu nas ima jedanaest. Svi imaju istu platu. Ako treba čistimo, ako treba kuvamo, ako treba radimo kao konobari, kao diskoteka, ako treba gradimo, srušimo sve. Svako mora da oseti bar malo da je ovo njegovo“, naglašava Robert.

Za pet godina koliko radi gastro bar u Bačkoj Topoli, nijedan radnik nije dao otkaz. Dobra radna atmosfera je ključ uspeha, poručuje Horvat.

Izvor: RTS