PLANIRANA JE I SPORTSKA ARENA 

Space Entertainment Enterprise, koproducenti predstojećeg filma Toma Kruza koji treba da se snima u svemiru, najavili su produkcijski studio 400 kilometara iznad Zemlje.

 

Medijska kompanija Space Entertainment Enterprise (SEE) planira da otvori filmski studio i sportsku arenu u svemiru.

studio u svemiru

Plan ove kompanije je da svoj modul spoji s Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS) do decembra 2024. godine. Višenamenska struktura pod nazivom „Axiom Station“ će se u početku koristiti kao „komercijalno produženje“ ISS-a, ali se do 2028. godine planira njeno odvajanje.

Pokretači ove „misije“ su Dmitrij i Elena Lesnevski, koji tvrde da će kompanija SEE ponuditi neograničene mogućnosti zabave i otvoriti vrata novog poglavlja kreativnosti i započeti uzbudljivo novo poglavlje u svemiru, piše britanski Guardian.

Studio će se koristiti za filmske, televizijske, muzičke i sportske događaje, a služiće i umetnicima, producentima i kreativcima koji žele da proizvode sadržaj u okruženju mikrogravitacije u niskoj orbiti.

Prvi projekt studija biće film u kojem će glumiti holivudski glumac Tom Kruz. On planira putovanje na ISS kasnije ove godine kako bi počeo sa radom na novom filmu. Režiser će biti Dag Liman, a svoju pomoć će pružiti kompanija SpaceX i američka svemirska agencija NASA.

Taj film, o hirurgu koji mora da operiše bolesnog kosmonauta u svemiru jer ga zdravstveno stanje sprečava da se vrati na Zemlju da bi se lečio, trebalo bi da izađe kasnije ove godine.

Ipak, prvi film iznad površine Zemlje je već snimljen, jer je to učinila ruska filmska ekipa u oktobru prošle godine.

Izvor: Telegraf.rs