NAPITAK KOJI PRIJA ZIMI

Kuvano vino je jedan od najpoznatijih i najomiljenijih napitaka, naročiti u sezoni praznika, a da li ste probali kuvani džin?

 

Osim kuvanog vina, u poslednje vreme sve je popularniji i kuvani džin, a pronašli smo odličan recept kojim možete iznenaditi ukućane i kod kuće uživati u ovom popularnom napitku.

kuvani džin

Odličan je za ljubitelje džin-tonika, a lako se priprema kod kuće. Nema ni dodatka šećera, a samim tim ima i manje kalorija. Za pripremu ovog napitka potrebni su vam sastojci koje možda imate i kod kuće – džin, sok od jabuke, med i začini, poput cimeta, karanfilić, đumbira i zvezdastog anisa.

Možete napraviti i tamniju verziju kuvanog džina, u koji ćete dodati sok od grožđa ili crne ribizle, umesto soka od jabuke. Takođe, ako želite ukusom malo „žešću“ verziju, možete dodati i tonik s ukusom đumbira.

Sastojci:

25 ml džina
200 ml soka od jabuke
kašika meda, cimet, karanfilić, đumbir, zvezdani anis

Priprema:

Zagrejte prirodni sok od jabuke s jednom kašikom meda i začinima po želji. Ako dodajete tonik, dodajte ga u ovoj fazi, samo onda smanjite „prepolovite“ količinu soka od jabuke.

Kada proključa, ugasite plamen, a zatim dodajte džin i promešajte. Možete dodati i nekoliko krišaka jabuke dok je džin vruć za još jači ukus.

Izvor: Republika.rs