SPREMNI ZA ISTINU?

Nezvanično se saznaje da će Trampova mreža postati dostupna 21. februara ove godine. Zvaće se Truth Social i po izgledu bi trebalo da liči na Tviter.

 

Nakon što je proteran da društvenih mreža, bivši predsednik SAD Donald Tramp izgubio je i svoj omiljeni kanal komunikacije jer je najvažnije informacije i razmišljanja svakodnevno delio sa milionima pratilaca na Tviteru.

trampova mreža

Nepokoleban, Tramp je odlučio da pokrene svoju društvenu mrežau sa koje nikada neće biti izbaćen ili ućutkan. Tako je pre nekoliko meseci najavljen plan lansiranja mreže „Truth Social“ koja bi trebalo svima da omogući slobodno izražavanje osećanja.

Tramp mlađu naglasio je da će jedan od ciljeva mreže biti borba protiv tehnoloških giganata poput Fejsbuta ili Tvitera koji imaju najveći uticaj i kontrolu nad internet prostorom.

Truth Social bi, prema dostupnim informacijama, trebalo da bude sličan Trampovoj omiljenoj mreži – Tviteru.

Kada je predstavljena, Trampov tim nije precizirao datum pokretanja ali se prema nezvaničnim podacima koji su se pojavili u javnosti kao datum lansiranja pominje 21. februar.

„Istina“ je samo prvi korak Trampove kompanije TMTG u osvajanju medijskog tržišta jer, nakon društvene mreže, planiraju i pretplatnički videoservis koji će uključivati vesti, zabavni sadržaj i podkaste.

Izvor: Kurir