KONSTANTINOVO BLAGO

Film „Ključ“ reditelja Marka Sopića premijerno će biti prikazan u utorak 22. februara u Kombank dvorani. U njemu ćemo imati priliku da gledamo i Borisa Komnenića (1957-2021) u svojoj poslednjoj ulozi.

 

U filmu „Ključ“ glavne uloge u filmu tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić i Branimir Bane Popović uz podršku izuzetnog glumačkog tima koji čine Mirko Vlahović, Rastko Janković, Boris Komnenić, Ljubomir Ljuba Bandović, Džek Dimić, Isidora Građanin, Jelica Kovačević…

ključ

Trejler filma koji se pojavio na mrežama već je zadobio podršku publike koja će imati priliku da ga pogleda u svim bioskopima širom Srbije odmah nakon premijere. Karte su u prodaji.

Pričom i kvalitetom produkcije okarakterisan kao domaći Da Vinčijev kod, film Ključ donosi intrigantnu temu borbe za veoma vrednu Vizantijsku relikviju – Konstantinovo blago, zaostavštinu cara Despota Stefana.

Svetu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da poseduje tajna organizacija katoličke crkve. Za taj zadatak angažuje mafijaškog bosa (Branimir Popović) i njegovu „vojsku“ i aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju.

Glavna junakinja filma Vera (Sonja Kolačarić) iznenada dolazi u centar te borbe, a vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, jer se između nje i Nenada (Raša Bukvić), čiji je zadatak da zaštiti svete relikvije, naporedo razvija i ljubavna priča.

Borba za sveto istorijsko blago odvija se u centru Beograda dok život ljudi teče uobičajenim tokom, među zidinama magičnog Kotora, na pustim putevima Zlatibora i u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova, među zgužvanim čaršavima senovitih spavaćih soba i u moćnoj tišini crkvenih zdanja, a ostavlja krvave tragove, uništene karijere, slomljena srca i niz posmrtnih kovčega.

Uzbudljivi scenario za film Ključ koautorski je rad Bojane Đoković i Miladina Ševarlića, kao vrhunski direktor fotografije još jednom se dokazuje Aleksandar Jakonić, dok posebnu vrednost filmu daje muzika čiji je autor Nikola Burovac. Producent filma je Milenije Perišić, a izvršnu produkciju potpisuje produkcijska kuća Film Star.