PRIJAVA ZA LET

Prilikom svakog putovanja avionom potrebno je izvršiti prijavu, ili kako popularno zovemo check-in, kako bi uopšte mogli da uđemo u avion.

 

S obzirom da su sada mnoge stvari digitalizovane, tako su u poslednje vreme sve popularnije i online prijave preko portala kompanije kojom letite, kako bi se smanjile gužve i vreme celog procesa. Ukoliko do sada niste nikad prijavu izvršili online, saznajte u nastavku teksta kako funkcioniše.

check in

ZAŠTO JE POTREBAN CHECK-IN ?

Pre nego što pređemo na konkretne informacije o online check-in, objasnićemo zašto je uopšte potrebno izvršiti prijavu.

Avionsku kartu koju kupite online ili na šalteru nije dovoljna da bi u avion ušli. To je samo jedan od dokumenata koji trebate imati, na toj karti se nalaze podaci koji su potrebni za check-in, a tada tek dobijate propusnicu ili boarding pass koja vam je potrebna kako vi se smestili u avion. Na toj propusnici pored ostalih podataka piše broj vašeg sedišta, i taj dokument će vam tražiti na više mesta kako bi na kraju i pronašli rezervisano mesto.

Do skoro prijavu ste mogli obaviti samo lično na šalteru aerodroma, a sada sve kompanije imaju online proces prijave, neke čak i zahtevaju obaveznu online prijavu, tako da se morate dobro informisati pre putovanja kako ne bi propustili let.

KAKO FUNKCIONIŠE ONLINE CHECK-IN ?

Prilikom kupovine avio karte online putem uglavnom ćete dobiti uputstvo kako izvršiti online prijavu i u kom periodu.

Najčešće kompanije stavljaju termin od 48h do poletanja, i tada je potrebno izvršiti prijavu na sajtu kompanije. Najkasnije se možete prijaviti sat vremena pre poletanja, u suprotnom nećete moći da se ukrcate u avion.

Prilikom online prijave najbolje je poslati tu potvrdu kompaniji na email, a dobro je da imate i kod vas u elektronskoj i štampanoj formi, za svaki slučaj. Postoji mogućnost da na aerodromu izvršite online prijavu, ali se ta usluga plaća.

Na boarding pass dokumentu se nalaze vaši lični podaci iz pasoša i informacije o letu sa avionske karte, tako da morate precizno popuniti podatke, jer će se ti podaci proveravati više puta pre ukrcavanja.

Jedini problem prilikom online check-in je kada imate prtljag koji mora ići u prtljažnik. U tom slučaju morate prijavu izvršiti lično na šalteru kompanije na aerodromu, jer tada morate predati kofere, a to je najkasnije 45 minuta pre poletanja. Ukoliko imate samo ručni prtljag, možete izvršiti online prijavu i po dolasku na aerodrom idete pravo na kontrole.

Pročitajte još: Koji su najtraženiji letovi iz Beograda

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DOLASKA NA AERODROM

Kao što znate, na ličnu prijavu i kontrole ne smete zakasniti, zato morate krenuti na vreme. U većini slučajeva transport do aerodroma zadaje dosta muka, zato imamo rešenje za vas ukoliko ste vozač i imate sopstveni automobil.

Rešenje je “Sky parking”, bezbedno mesto gde možete ostaviti vaša kola dok ste na putu. Najjednostavnije je krenuti na aerodrom svojim kolima, kada god vi želite, ostavite ih na privatnom parkingu, imate obezbeđen transport od parkinga do aerodroma, a cene su niže nego da plaćate taksi.

Parking je potpuno bezbedan, ograđen, pod video nadzorom, poseduje čuvara i na sve to dobijate link na kome možete pratiti uživo kameru koja snima vaš automobil. Parking se nalazi na svega par minuta vožnje od aerodroma i radi 24/7h.

Privatni parking na aerodromu Nikola Tesla će zadovoljiti sve vaše kriterijume, povoljnije i bezbednije.