PIĆE ZA OPORAVAK

Čak i ako nemate običaj da previše grešite kada je hrana u pitanju, detoksikacija će vam dobro doći. Prolećni detoks napitak može u tome da pomogne.

 

Proleće je mnogima omiljeno godišnje doba. Tada se sve budi, pa i naš organizam. Većina ljudi, čim ugleda sunce i zelenilo, dobije dodatnu energiju, snagu i volju.

prolećni detoks napitak

Uprkos prolećnom umoru, imate želju i da se pokrenete i uradite nešto sa svojim telom, a pre svega da izbacite iz sebe sve toksine i naslage jake hrane.

Detoksikacija ili čišćenje organizma pozitivno deluje na sveukupno zdravlje čoveka, pomaže da se telo vrati u prirodnu ravnotežu, podiže energiju i poboljšava zdravlje.

Svrha detoksikacije je da se očisti telo od stranih supstanci i akumuliranog otpada kako bi telesne funkcije došle na optimum. Za to je presudno zdravlje creva. Tek kada se očiste creva, dolazi do čišćenja organizma.

Sada, kada ste saznali sve o benefitima detoksikacije, vreme je da napravite jedan osvežavajući prolećni detoks napitak.

Biogast kapi protiv helikobaktera i gastritisa

Sastojci za 1 litar

  • 2 limuna
  • koren svežeg đumbira veličine 2 cm
  • 1 krastavac
  • 10-ak listova sveže nane
  • 1 litar vode

Priprema:

Đumbir oljuštite, pa ga isecite na kockice i stavite u bokal ili teglu. Limun isecite na kolutove, a krastavac isecite tanko na tračice.

Sve prelijte hladnom vodom, stavite listove sveže nane i ostavite u frižideru najmanje sat vremena.

Detoks napitak bi trebalo da pijete u toku celog dana.

Izvor: Ona.rs