NEBESKI OTAC

Nebeski otac ga je napravio i nije dozvolio sinu da nosi njegovo prezime. Poznati pilot se plašio da mu ne naruši ugled sin dobijen u vezi sa guvernantom.

 

Pre dva milenijuma je Nebeski Otac napravio nekog revolucionara, skromnišu koji je neskromno propovedao o spasu čovečanstva, čak uzimao batinu i terao iz hrama trgovce zbog spasa masa.

nebeski otac

Sin „nebeskog oca“ je vaspitan da veruje u reč, dela od pre dva milenijuma i obećani spas od strane sina Nebeskog Oca. Bio je dobar katolik, ali životnom školom kao profesor sociologije odgovorno postaje još bolji vernik trojstva Marks-Lenjin-Mao. Njegov hram postaje planeta, kontinent, država i ne uzima batinu, uzima čehoslovački automatski pištolj škorpion i jurišnu pušku kalašnjikov!

On organizuje svoje pravdoljubive brigade, biva i osvetnik poniženih, opljačkanih, teško povređenih nemoćnika.

Ne umišlja da je Bog, on zna da Bog hrišćana kaže „OSVETA JE MOJA“ ― udara delatno zlikovce po zlikovačkim prstima zbog viđenog nedela.

Sin Nebeskog Oca priveden je nepravednom sudu. Osuđen od sudije Pilata koji nije video krivicu ― okačen na krst i sadistički mučen. Stari Rimljani ispod krsta mučilišta sažališe se, ubiše ga milosrdno kopljem. Pre tog milosrđa se sinak tužno obratio Nebeskom Ocu. Sin pilota je svoju organizaciju oružanom borbom proširio, postao strah i trepet za korumpirano sudstvo likvidirajući nemilosrdno „kopljem“ nepravedne sudije novestare Pilate.

Apokalipsu je najavljivao sin Nebeskog Oca pre dva milenijuma, dok u nju borbeno ulazi sin „nebeskog oca“ ― pilota i bori se brutalno protiv brutalnog sistema! Apokaliptičar je bio drvodelja, neobrazovani predstavnik radničke klase, no i drugi je iz iste klase ali intelektualac, profesor sociologije. Prvi nepravedno ubijen od nepravednog suda je rekao da će se vratiti iz mrtvih zbog ispravljanja svetskih nepravdi, drugi je u zatvoru posle fer suđenja za koje se potrudio.

Ako neko ne zna ko je „prvi“ ― zaista nije bitno i nije bitan taj PRVI, a ako se zainteresuje za DRUGOG, neka zna da mu je ime Renato, preziva se po majci Kurčo i robijaš je u Italiji: tamo ga se može videti.

Završih pričicu koja nema ni par vezanih reči o patrimonijalnosti. Naslov je samo uvod za samosvojne sinove.