ZBOG RATA U UKRAJINI

U parku divljih životinja Mehlmeisel u Bavarskoj živi divlja svinja po imenu Putin, a s obzirom na rusku intervenciju u Ukrajini, radnici parka morali su joj pronaći novo ime.

 

Četiri je godine divlja svinja teška 200 kilograma nosila ime Putin, ali je sada promenila ime zbog rata u Ukrajini.

svinja putin

Svinja rođena u Rusiji sada se zove Eberhofer, a to ime prevladalo je na internet glasanju, kako je u nedelju uveče objavio Wildpark Waldhaus Mehlmeisel u okrugu Bajrojt.

„Mi smo skladan, prekrasan mali park divljih životinja i takvo se ime jednostavno nije uklapalo“, rekao je direktor parka Ekard Mikiš.

Ime Eberhofer je dobilo 1.198 glasova, a na drugom mestu je Gustl, za koje je glasalo 1.013 učesnika. Predlog Eberhofer je aluzija na „Eberhoferove kriminalističke romane“ koje je napisala Rita Falk i delimično snimila, u kojima je u fokusu istoimeni istražitelj.

Glasati se moglo i za imena Igor, Frederik i Mir. Više od 2.700 osoba dalo je predlog za novo ime svinje, a izabrano je pet za koje se moglo glasati. Imena Zelenskij i Kličko zapravo su se pojavili kao favoriti, ali nisu bili uključeni u poslednje kolo. Ekard Mikiš je objasnio da više ne želi politizovati.

Izvor: Index.hr