MRLJE

Za kraj kadu još jednom napunim toplom vodom i nasujem u nju mjericu enzimskog deterdženta. To bi trebalo riješiti sve te dosadne mrlje od krvi.

 

Moram se brzo riješiti ove odjeće na sebi! Hitro otkopčam prozračnu, bijelu košulju i bacam je u kadu. Bež lanene hlače skidam preko još obuvenih cipela te ih ubacujem za košuljom.

mrlje

Hrpi se ubrzo pridružuje i donje rublje. Koža mi je ljepljiva i steže me dok se crvena tekućina na njoj zgrušava. Otuširat ću se kasnije! Prvo moram spasiti odjeću!

Punim kadu toplom vodom i dodajem ocat. Protrljam odjevne predmete jednom, promijenim vodu i ponovim postupak. Otrčim do kuhinje i napravim gustu smjesu soli i soka od limuna. Raširim mokro rublje po dnu kade i obilno nanesem smjesu na smeđe ostatke tekućine. Za kraj kadu još jednom napunim toplom vodom i nasujem u nju mjericu enzimskog deterdženta. To bi trebalo riješiti sve te dosadne mrlje od krvi. Za one od vina će trebati još malo truda, ali to stignem i kasnije.

Ostavljam odjeću da se natapa u kadi, odbacujem cipele te ulazim u tuš kabinu. Voda je toliko vrela da mi gotovo prži kožu. Prije nego se izgubi u odvodu gledam kako početno rumenilo prelazi u nježnu ružičastu, a potom izgubi svu boju. Izribam se sapunom pa potom još gelom za tuširanje. Kosu također operem dva puta te nanesem regenerator. Naslonim se na mokru stijenku tuš kabine i odahnem. Nestao je metalni, slani miris krvi, nestalo je zatezanje na koži i pramenovi kose slijepljenji gustom tekućinom. Koža mi je toliko čista da škripi pod prstima, a kosa meka i svilena. Mirišem po vaniliji i mandarinama. Uklonila sam svaki njegov trag sa sebe.

Nenadano, sjetim se zvuka pucanja lubanje u srazu s metalnim kipom vučice. Prisjetim se lokve guste krvi kako se neumorno širi drvenim podom suprugova ureda i bijelih zidova poprskanih krvlju. Drago mi je što nisam ja ta koja će morati čistiti sav taj nered. Mrlje od krvi gotovo nikada potpuno ne nestanu.