Podeli dobar sadržaj sa prijateljima:

MRLJE

Za kraj kadu još jednom napunim toplom vodom i nasujem u nju mjericu enzimskog deterdženta. To bi trebalo riješiti sve te dosadne mrlje od krvi.

 

Moram se brzo riješiti ove odjeće na sebi! Hitro otkopčam prozračnu, bijelu košulju i bacam je u kadu. Bež lanene hlače skidam preko još obuvenih cipela te ih ubacujem za košuljom.

mrlje

Hrpi se ubrzo pridružuje i donje rublje. Koža mi je ljepljiva i steže me dok se crvena tekućina na njoj zgrušava. Otuširat ću se kasnije! Prvo moram spasiti odjeću!

Punim kadu toplom vodom i dodajem ocat. Protrljam odjevne predmete jednom, promijenim vodu i ponovim postupak. Otrčim do kuhinje i napravim gustu smjesu soli i soka od limuna. Raširim mokro rublje po dnu kade i obilno nanesem smjesu na smeđe ostatke tekućine. Za kraj kadu još jednom napunim toplom vodom i nasujem u nju mjericu enzimskog deterdženta. To bi trebalo riješiti sve te dosadne mrlje od krvi. Za one od vina će trebati još malo truda, ali to stignem i kasnije.

Ostavljam odjeću da se natapa u kadi, odbacujem cipele te ulazim u tuš kabinu. Voda je toliko vrela da mi gotovo prži kožu. Prije nego se izgubi u odvodu gledam kako početno rumenilo prelazi u nježnu ružičastu, a potom izgubi svu boju. Izribam se sapunom pa potom još gelom za tuširanje. Kosu također operem dva puta te nanesem regenerator. Naslonim se na mokru stijenku tuš kabine i odahnem. Nestao je metalni, slani miris krvi, nestalo je zatezanje na koži i pramenovi kose slijepljenji gustom tekućinom. Koža mi je toliko čista da škripi pod prstima, a kosa meka i svilena. Mirišem po vaniliji i mandarinama. Uklonila sam svaki njegov trag sa sebe.

Nenadano, sjetim se zvuka pucanja lubanje u srazu s metalnim kipom vučice. Prisjetim se lokve guste krvi kako se neumorno širi drvenim podom suprugova ureda i bijelih zidova poprskanih krvlju. Drago mi je što nisam ja ta koja će morati čistiti sav taj nered. Mrlje od krvi gotovo nikada potpuno ne nestanu.

Podeli dobar sadržaj sa prijateljima: