KOŠNICE SA KREMOM OD KAFE

Košnice od kafe krema su brzinska poslastica i svakom obožavatelju ukusa najpoznatijeg napitka mogu biti više od preporuke da se zaslade na pravi način.

košnice kafe

Sastojci:

ZA PATIŠPANJ:
200 grama brašna
40 grama gustina i
60 grama šećera u prahu
140 grama putera
40 grama mlevenih lešnika
4 jaja
ZA FIL:
6 jaja
150 grama šećera
1 kašika instant kafe
100 grama čokolade za kuvanje
100 g putera
ZA UKRAŠAVANJE:
300 mililitara slatke pavlake
šarene šećerne mrvice

Način pripreme:

Pripremamo patišpanj tako što u sud za mućenje stavimo brašno, puter, šećer u prahu, gustin, mlevene lešnike, četiri žumanca i mutimo mikserom mešalicama za testo.

Na pobrašnjenoj radnoj površini premesimo testo, a zatim od testa oklagijom razvučemo koru. Pomoću kalupa vadimo okrugle forme i ređamo u nauljenu tepsiju. Svaku formu na više mesta izbockamo viljuškom. Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.

Pripremamo fil tako što jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. U sud sa žumancima dodamo polovinu pripremljenog šećera i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud stavimo na paru i neprekidno mešajući varjačom dodamo instant kafu i čokoladu izlomljenu na parčad. Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo sud sa pare i ostavimo krem da se ohladi.

U sudu za mućenje mikserom izmutimo slatku pavlaku u čvrst šlag. Ohlađenom kremu dodamo puter i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini. Filom punimo kuvarski špric i nanesemo na svaku ispečenu okruglu formu. Zatim kuvarski špric punimo šlagom i šlag nanesemo na fil formirajući košnice. Na svaku košnicu nanesemo šarene šećerne mrvice.

Prijatno!