VITKA DECENIJAMA

Glumica Nikol Kidman poznata je po svojoj savršenoj figuri, otkako je davnih dana zablistala na holivudskom glumačkom nebu.

 

Slavna glumica Nikol Kidman nikada nije krila da veoma vodi računa o svom izgledu i zdravlju, a ako ste se pitali u čemu je njena tajna i kako sve ove decenije uspeva da bude tako vitka, odgovor je konačno stigao.

nikol kidman

Australijska glumica praktikuje posebnu dijetu, poznatiju kao dijeta 80:20. To znači da 80 odsto vremena jedete zdravu hranu, a preostalih 20 opustite se i uživajte u omiljenim slatkišima, grickalicama i testu.

„Uopšte nisam stroga prema ishrani. Jedem sve, ali umereno“, otkrila je glumica u intervjuu za Los Anđeles tajms.

„Trudim se da 80 procenata hrane koju jedem bude zdravo… ponekad padne na 70 procenata. Ali mislim da je najvažnije pronaći ono što ti odgovara i zaista sam puna energije“, dodala je.

Biogast kapi protiv helikobaktera i gastritisa

Kako to funkcioniše?

Ako, na primer, jedete tri zdrava obroka dnevno, onda su tri nezdrava vaših 20 odsto za tu nedelju, ili ako jedete pet malih obroka dnevno, onda možete jesti sedam malih poslastica nedeljno.

Za još bolje rezultate, „sačuvajte“ kalorije nedelju dana i držite se plana, a zatim se „odmorite“ za vikend. Isto pravilo možete primeniti na vežbanje.

Nutricionisti podržavaju ovu dijetu jer ne podrazumeva eliminisanje bilo koje grupe namirnica, niti opsesivno brojanje kalorija. Osim toga, savetuju da se obroci planiraju unapred kako bi imali bolju kontrolu nad hranom koja se unosi.

Izvor: Story.hr