ROLATI OD BATAKA

Rolati od bataka mogu vam poslužiti kao izvrsni recept koji ne zahteva mnogo truda oko spremanja, a odličan su izbor za jedan obilni ručak.

rolati od bataka

Sastojci:

4 bataka sa karabatacima
3 kisela krastavca
150 grama kačkavalja
2 šargarepe
150 grama šunkarice
1 kašika mešavine začina
100 mililitara belog vina
1 limun
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Batacima odstranimo kosti. Meso zasečemo na više mesta da dobijemo ravnu površinu, posolimo, pobiberimo i nanesemo mešavinu začina.

Parčad mesa stavimo u sud, poprskamo limunovim sokom, prelijemo vinom i ostavimo da odstoji u marinadi 8 sati.

Pripremamo fil tako što kuvane šargarepe, kisele krastavce i šunkaricu isečemo na kocke i stavimo u sud. Dodamo sitno izrendan kačkavalj i promešamo. Parčad pilećeg mesa izvadimo iz marinade i uvijemo u kuhinjsku krpu da se dobro prosuše.

Prvu pileću šniclu istanjimo kuvarskim čekićem, nanesemo fil, savijemo krajeve, uvijemo u rolat i učvrstimo kuvarskim koncem. Isti postupak ponovimo sa svim šniclama.

Rolate pečemo na nauljenom roštilju, dok ne porumene sa svih strana. Ispečenim rolatima odstranimo kuvarski konac i sečemo na parčiće.

Činiju za serviranje ukrasimo sa dva lista blitve i na jednu stranu stepenasto poređamo parčiće rolata. Na drugu stranu serviramo skuvani krompir, obarene glavice prokelja i kisele krastavčiće.

Prijatno!