ŠOK REAKCIJA

Akademija je obećala „odgovarajuću akciju“ (kazna za šamar) protiv Vila Smita nakon što je udario Krisa Roka tokom ceremonije dodele Oskara u nedelju uveče.

 

Smit (53) je psovao i ošamario Roka dok je komičar bio na sceni da dodeli Oskara i predstavljao kandidate za najbolji dokumentarni film u Dolbi teatru u Los Anđelesu. Glumac je u naknadnom izvinjenju potvrdio da je njegovu reakciju izazvala Rokova šala o izgledu njegove supruge Džejde Pinket Smit. Kazna za Smita razmatrala se istog momenta, međutim…

kazna za smita

Akademija se oglasila ubrzo nakon incidenta na svom profilu na Tviteru osudivši nasilje, a dan kasnije izdala je zvanično saopštenje kako razmatraju kaznu za Vila Smita.

Sada, u trećem obraćanju javnosti, organizaciono telo Oskara poslalo je pismo svojim članovima u kojem se detaljnije bavi incidentom i navodi način kako će da isprave učinjeno.

U pismu, koje je dobio Varajeti, rukovodstvo Akademije je reklo da je „uznemireno i ogorčeno“ zato što su Smitovi postupci zasenili ono što je trebalo da bude „proslava mnogih pojedinaca u našoj zajednici koji su prošle godine uradili neverovatan posao“.

Pismo koje su potpisali predsednik Dejvid Rubin i izvršni direktor Don Hadson glasi: „Da budemo jasni, osuđujemo postupke gospodina Smita koji su se desili u nedelju uveče. Kao što je navedeno u našim statutima, Upravni odbor Akademije će sada doneti odluku o odgovarajućim akcijama za gospodina Smita“, napisali su u pismu poslatom članovima Akademije. Dodali su: „Ovo mora da sledi zvanični proces koji će trajati nekoliko nedelja“.

Smit se u ponedeljak izvinio Roku u javnoj izjavi objavljenoj na njegovom profilu na Instagramu priznajući da je pogrešio.

Nekoliko poznatih ličnosti, uključujući Adama Sandlera, Zoe Kravic i Džima Kerija, osudilo je Smitove postupke nakon šokantne ceremonije u nedelju uveče.

Kris Rok tek treba da se oglasi o ovom pitanju.