ENTERIJER ZA PROLEĆE

Vodeći trendovi u dizajnu enterijera koji će obeležiti proleće 2022-e godine. Izaberite lep, moderan i kvalitetan nameštaj za svoj dom

Trendovi u dizajnu enterijera, koji će obeležiti ovo proleće, fokusirani su na obnavljanje onih delova životnog prostora koji su u prethodne dve godine služili za rad od kuće. Sa povratkom velikog broja ljudi u  kancelarije, vreme je da se spavaće sobe vrate svojoj prvobitnoj nameni.

ugaona garnitura Helena Dalas nameštaj i Trendovi u dizajnu enterijera

Pored toga, trendovi u središte naše pažnje vraćaju i brigu o održivosti i savesnoj kupovini detalja za uređenje prostora. I na posletku, još jedan zanimljiv trend, donosi fokus na unošenje prirode u zatvoreni prostor.

U nastavku vam donosimo ključne trendove u dizajnu enterijera, koji će obeležiti proleće 2022.

Vaše utočište za miran san

Mnogi od nas su prethodne dve godine radili od kuće, tokom pandemije koronavirusa. To je uticalo i na naš dom, a posebno spavaću sobu, koja je najčešće bila prostorija u koju smo unosili svoj posao. Kako se situacija sa koronom lagano smiruje, pojavljuje se ponovo želja za povratkom u kancelariju i samim tim je vreme za malo renoviranje najvažnije oaze u okviru našeg doma.

Da bi spavaća soba ponovo bila utočište za miran san, važno je u nju uneti dosta pastelnih tonova, umirujuće nijanse i višeslojne teksture najmekših tkanina. Prijatan osećaj ćete stvoriti ukoliko za zidove birate bež, boju ovsene kaše ili najukusnijih blonde biskvita. Zatim tome dodajte mekani francuski ležaj Oskar, na kome obavezno treba da se nađu  udobni dušeci za krevet.

Preko dušeka odaberite prekrivače u nežnim nijansama i njima dodajte mekane jastuke sa romantičnim izvezenim detaljima. Oko kreveta odaberite tepih od prirodnog materijala, poput vune i nikako ne zaboravite da na stočić pored kreveta stavite obavezno vazu sa lalama.

Svestan stav prema uticaju na životnu sredinu

Poslednjih godina možemo primetiti da su održivost i život sa malo otpada, baš kao i svestan stav o uticaju na životnu sredinu, postali sastavni deo planiranja enterijera. Ponovna upotreba davno zaboravljenih komada nameštaja i detalja za uređenje doma koje pronalazimo na buvljacima ili u bakinoj kući, mogu biti odličan način da utičemo na stvaranje svesnog i održivog doma.

Pored toga, svi ovi detalji mogu odlično da se kombinuju sa novim komadima nameštaja u dnevnoj sobi, čime ćemo dobiti najbolju kombinaciju novog i starog. Upravo ova kombinacija daje poseban karakter dnevnom boravku i donosi jedinstven izgled vašoj dnevnoj sobi.

Nekad je dovoljan samo jedan detalj da nas podseti na bezbrižno popodne koje smo proveli na nekoj livadi baš u sred proleća, a kako bismo taj trenutak zauvek sačuvali potrebno je samo da uramimo cveće ubrano tom prilikom i stavimo ram na policu ili zid.

Zeleno, volim te zeleno

Nakon toliko vremena koje smo proveli u zatvorenom zbog hladnih zimskih dana, sada svaki trenutak koristimo da uživamo u zelenilu i proleću. Nekako se čini da posle svake zime, sve više cenimo prirodu i želimo da jedan njen deo unesemo u svoj dom. To nam pomaže da se relaksiramo i revitalizujemo. Pa zbog toga biramo sve prirodne nijanse, a posebno zelenu boju kako bismo uneli prolećnu energiju u naš životni prostor.

garnitura-zelena-dallas Trendovi u dizajnu enterijera 2022

Trend unošenja prirodnih boja i materijala u naše domove je prisutan već nekoliko godina, ali će ovog proleća posebno zablistati. I ne, boje neće samo biti aktuelne na zidovima, nameštaju i detaljima, već prirodu treba da unesete u prostor i biranjem omiljenog zelenila ili cveća.

Dodatno, zamislite sve te divne nijanse žalfije, maslinastozelene ili smaragdne kako se prelivaju u vašem domu na prvom prolećnom suncu. Nalet pozitivne energije je zagarantovan!

Posetili smo salone nameštaja Dallas i videli ove divne prolećne boje koje su nas inspirisale za ovakav tekst.