GEST ISTRANA

Đorđe Balašević, koji je svojevremeno proglašen počasnim građaninom Pule, u tom gradu je dobio klupicu koja je postavljena 11. maja, na dan njegovog rođenja.

 

Legendarni kantautor Đorđe Balašević, koji je proglašen počasnim građaninom Pule, na dan njegovog rođenja dobio je u ovom gradu klupicu, saopštila je Gradska uprava.

balašević dobio klupicu

Neposredno nakon smrti Đorđa Balaševića u februaru prošle godine, građani Pule pokrenuli su više inicijativa radi trajnog obeležavanja povezanosti Pule i popularnog Đoleta.

Kao najbolje rešenje odabrana je izrada kamene klupe na čijem je čelu ispisano ime Đorđa Balaševića, a na sedištu klupe reči njegove pesme: “Na stanici u Puli…”.

– Ovo je samo jedan skroman doprinos omiljenom pevaču koji je opevao Pulu i koja mu je doista bila važna. Rado joj se vraćao, uvek prepun emocija, razumevanja i dobre energije – saopštio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Klupa je postavljena povodom Balaševićevog rođendana 11. maja, na zelenoj površini u blizini hotela Rivijera.

– Panonski mornar voleo je Pulu, Pula je volela njega i njegove pesme, a jedan od poslednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni u avgustu 2019. godine – podsetio je Zoričić.

Balašević je od zarade sa koncerta u Areni u junu 2001. za izgradnju pulske bolnice donirao oko 750.000 kuna (oko 100.000 evra).